VELIKA POBEDA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Posle 10 godina diže trofej u rodnom gradu!

Autor:

Sport

29.05.2021

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će posle 10 godina podići trofej u rodnom gradu! On je u finalu "Beograd Opena" savladao Aleksa Molčana sa 6:4, 6:3.

RepublikaFoto: Starsport
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Đoković je po treći put pobednik turnira u svom rodnom gradu, na Srbija Openu je prethodno trijumfovao 2009. i 2011. godine.

Đoković se poprilično mučio na ovom turniru, a ni u ovaj meč nije ušao najbolje. Slovak je odmah na startu napravio brejk, dve greške Novaka donele su Molčanu dve brejk lopte, on koristi već prvu!

Međutim, usledila je ekspresna reakcija. Imao je Molčan dve gem lopte za potvrdu brejka, ali nije uspeo, Novak je vezao četiri poena i odmah uzvratio istom merom.

Usledila su dva gema u kojima su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, a onda je ponovo Slovak stigao do brejka, a onda potpuno isti scenario sa otvaranja meča, ribrejk Novaka!

Međutim, do kraja meča Molčan je uspeo da osvojio samo jedan gem, i to da vrati jedan od dva brejka, pa je prvi set završen rezultatom 6:4.

RepublikaFoto: Starsport
Aleks Molčan

Početak drugog seta bio je znatno mirniji, a teniseri su relativno lako osvajali gemove na svoj servis. Sve do šestog gema.

Onda je usledio brejk Novaka, pa po istom scenariju, kao u prvom setu ekspresan ribrejk.

Uzbuđenjima u drugom setu tu nije bilo kraja. Đoković je u sledećem gemu iskoristio poigravanje rivala na brejk lopti, oduzeo mu servis, a potom, na svom servisu, iskoristio drugu meč loptu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading