NADAL NA VELIKIM MUKAMA: Nastup "El Tora" u nastavku Australijan opena POD VELIKIM ZNAKOM PITANJA!

Autor:

Sport

11.02.2021

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća Đokovićeva pretnja u Australiji mogla bi naprasno da nestane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal u velikom je problemu pred nastavak AO!

Drugi reket sveta možda jeste savladao Majkla Moa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2), ali bi ta pobeda mogla skupo da ga košta.

Po njegovim rečima nakon trijumfa na Australijan openu, muka koju muči sa leđima sve je gora.

Problem sa mojim leđima nije pod kontrolom, daleko je od toga. Nastavljam da igram najbolje što mogu na terenu, pokušavam da nađem način da nastavim da igram. Vrlo je važno da budem na terenu kratko tokom gemova, ali znam da mi vreme ističe. Oseća bol 18-19 dana i svestan sam da ako ne nađem način da ga eliminišem biće jako teško da ispunim svoj cilj ovde - iskren je španski veteran.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"El Tora" uprkos pobedi veoma brinu muke sa leđima

Tretmani koje je isprobao nisu dali željene rezultate, pa se nada novom rešenju.

Situacija sa leđima nije zadovoljavajuća. Probali smo sa nekoliko tretmana i sutra će biti jako bitan dan jer moramo da nađemo neko novo rešene. Ako to ne bude efikasno, biću na ivici jer već treća runda nosi veće zahteve. Uz svo poštovanje Moa, današnji meč nije bio zahtevan i uspeo sam da izdržim meč bez većih problema - dodaje on.

 

 

 

Sledeća prepreka mu je 69. teniser sveta, Britanac Kameron Nori, za koga je pitanje koliko će biti spreman ukoliko se to "čudesno" rešenje ne pronađe.

- U lakom meču bez stresa kao danas ja mogu da serviram dobro, ali znam da to neće biti dovoljno u narednim rundama. Biće bitno da se poboljšavam, kao i moje fizičko stanje, što vidim kao ključ mog kontinuiranog uspeha - zaključio je Rafael Nadal.

Novaka Đoković i njegov kamp ove vesti bez sumnje posebno interesuju, pa bi Srbin u slučaju da dođe do okršaja sa velikim rivalom mogao da ima značajnu prednost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Noletov put ka 9. tituli na "Hepi" slemu mogao bi da bude znatno olakšan

Pred svetskim brojem jedan najpre stoji Tejlor Fric, 31. teniser sveta, dok je pred Nadalom neizvestan put ka završnici "Hepi" slema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading