DVE MUVE JEDNIM UDARCEM: Đoković srušio Samprasa - Nadalu i Federeru ovo nikad nije pošlo za rukom!

Autor:

Sport

10.02.2021

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 3:1 i tako izborio plasman u treće kolo Australijan Opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Tom prilikom Đoković je oborio jedan lični rekord koji se tiče as servisa, ondnosno sa ovih 26 nadmašio je onaj sa Vilbldona 2018. kada je protiv Rafaela Nadala odservirao čak 23 asa.

Ujedno, sjajnim servisima najbolji teniser sveta srušio je i rekord legendarnog Pita Samprasa od 57 odsto neuzvraćenih servisa.

Posle meča i sam je priznao da ga je servis izvlačio.

- Nisam mogao da prođem kroz taj bekhend pa sam morao da menjam stil igre i to mi jeste smetalo. Bio sam prilično pasivan i nisam se osećao dobro na terenu, ali me je servis vadio. Imao sam lošu realizaciju brejk prilika, ali sam znao kada sam izlazio na teren da će biti težak meč - rekao je Đoković.

Potom je dodao:

 

 

 

- Srećan sam što sam prošao kroz treći set, igrao je on dobro, imao sam 26 as servisa, ovo mi je verovatno lični rekord. Setio sam se Gorana Ivaniševića odmah, on mi je dao neke savete. Ovo je verovatno najbrža podloga ikada na Australijan openu, a igram već 15 godina ovde. Morate da imate odličan servis, da njime pokušate da osvojite neke lake poene.

Prvi teniser sveta Novak Đoković igraće u trećem kolu Australijan opena u Melburnu protiv 31. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading