Đoković kreće po 18. Gren slem i 9. titulu na Australijan openu: NOLE, ZGAZI IH SVE!

Autor:

Sport

08.02.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi rival najboljeg tenisera sveta u Melburnu biće Francuz Žeremi Šardi (33), protiv kog Novak nije izgubio ni set u 13 međusobnih mečeva

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković protiv Šardija kreće u pohod na 9. titulu na "Hepi" slemu

Novače, zgazi ih sve!

Najbolji teniser planete Novak Đoković kreće po 18. grend slem titulu i ukupno deveti pehar Australijan opena, a rival u prvoj rundi danas (10.30, Eurosport) biće mu redovna mušterija Žeremi Šardi (33).

Vremešni Francuz trebalo bi da bude lak zalogaj za Srbina, s obzirom na to da u 13 međusobnih mečeva protiv Noleta nije osvojio ni set.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šardi protiv Noleta na 13 mečeva nikada nije osvojio ni set!

Đoković je apsolutni favorit u Melburnu, koji je praktično njegova druga kuća jer je titulu osvajao čak osam puta (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020) i bukmejkeri ga s pravom smatraju favoritom sa kvotom 2,40. Slede Danil Medvedev (5,50), Rafael Nadal i Dominik Tim (po 6,00).

- Kada sam ove godine prvi put kročio na ovaj teren, da treniram, oživeo sam neka od sećanja od prošle godine, ali i prethodnih, kada sam osvajao turnir. Da, to mi daje sjajan osećaj, veru u sebe. Osećam da je to mesto gde bi trebalo da budem i gde sam, istorijski gledano, uvek bio u stanju da igram najbolji tenis. Nadam se da će ovo biti još jedna uspešna godina - poručio je Đoković pred duel sa Šardijem i osvrnuo se na Francuza:

- Imam veoma dobar lični skor sa Žeremijem, mislim da to pomaže. Nismo igrali već neko vreme, ali je veoma iskusan teniser. Dugo godina je na ATP turu. Ima jak servis i forhend, nekako se njegova igra zasniva na ova dva udarca - dodao je on.

 

Duel sa Šardijem moćitete da pratite 8. februara od 11 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading