(VIDEO) NOVAKOVI NAJVEĆI PORAZI: Boleo je Conga, boleo je i Nadal, ALI FEDERER NIKADA!

Autor:

Sport

01.11.2020

15:21 >> 15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspehe Novaka Đokovića teško je nabrojati koliko ih ima, ali bilo je i onih teških trenutaka, onih bolnih poraza na koje nas svetski broj 1 nije navikao, a evo i nekih od najtežih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

na putu ka uspesima, neminovno je da dođe i do momenata kojih se Đoković ne bi prisećao.

Ove nedelje doživeo je jedan od najtežih poraza u karijeri, rezultatski gledano naravno, pošto ga je malo poznati italijanski teniser Lorenco Sonego "samleo" u dva seta.

Za 70 minuta na terenu osvojio je tek tri gema (6:2, 6:1), nije ličio na sebe, kazao je da je izgubio motivaciju nakon ostvarenog cilja u Beču, a bilo je još takvih mečeva u njegovoj karijeri.

Srećom, nisu bili tako česti.

 

 

 

Sigurno da će Novaka mnogo duže boleti poraz od Stena Vavrinke na Rolan Garosu, Huana Martina del Potra na Olimpijskim igrama ili Rodžera Federera na US Openu, ali statistika će zauvek pamtiti one koji su bili najubedljiviji.

Pored pomenutog debakla protiv Sonega, videli smo još šest mečeva u kojima je Novak bio sopstvena senka, a u čak pet njih osvojio je manje od pet gemova.

MARAT SAFIN - 2005. GODINA (6:0, 6:2, 6:1)

 

Bio je na početku karijere Novak Đoković i tada brutalni Marat Safin nije imao milosti za 17-godišnjaka iz Srbije. Na njegovom debiju u glavnom žrebu grend slema, i to na Australijan openu, Đoković je dobio lekciju koja je ostala duboko urezana.

I dan-danas to je njegov najubedljiviji poraz, a zanimljivo je da nije uspeo da se revanšira Rusu. Karijeru je završio sa skorom od 2:0 protiv Đokovića.

 

FERNANDO VERDASKO - 2010. GODINA (6:2, 6:2)

 

Mnogo toga se promenilo u narednih pet godina, postao je Đoković jedan od najboljih tenisera sveta, redovno se borio sa Nadalom i Federerom za trofeje, ali znao je da ima "žute minute" i nedostajala mu je konstantnost kakvu danas ima.

Tako je 2010. godine u Monte Karlu doživeo pravi debakl u polufinalu protiv Fernanda Verdaska koji mu je dozvolio samo četiri gema.

Bio je Španac u najboljoj formi u životu i došao do svog jedinog masters finala. Pobedio ga je iste godine i u četvrfinalu Rima, doduše uz mnogo više muke, a posle toga Đoković nije dozvolio nijedan više poraz i ima skor 12:4.

 

DAVID FERER - 2011. GODINA (6:3, 6:1)

 

Nezaboravna godina za Novaka Đokovića, možda najbolja teniska sezona ikada, imala je i jedan veoma…čudan momenat. Đoković je od 76 mečeva izgubio svega šest, a jedan pripada listi njegovih najtežih u karijeri.

David Fererer ga je razbio na "završnom mastersu" u Londonu, dozvolio mu je samo četiri gema, potom je od njega bio bolji i Tipsarević, pa Srbin nije prošao grupnu fazu.

Očigledno da je bio umoran posle naporne sezone.

 

RAFAEL NADAL - 2012. GODINA (6:3, 6:1)

 

Bio je Nadal ubedljiv protiv Đokovića na Rolan Garosu u oktobru, ali je još suroviji bio na mastersu u Monte Karlu pre osam godina.

Dozvolio je Đokoviću takođe samo četiri meča, odigrao je brutalno na svojoj omiljenoj podlozi šljaci i osvojio osmi uzastopni trofej u Monte Karlu, da bi tek naredne godine srpski tensier uspeo da prekine njegovu dominaciju pobedivši ga 6:2, 7:6.

Za razliku od Španca, legendarni Federer nikada nije bio blizu priređivanja takvog debakla.

 

Imao je Đoković nezaboravnih duela sa Congom, a ovaj iz trećeg kola mastersa u Kanadi će najduže pamtiti Francuz koji je iskoristi slab dan Srbina.

Ništa mu Đoković nije mogao, bio je ispražnjen nakon što je osvojio drugi Vimbldon, pa je veliko iznenađenje viđeno u Kanadi gde je Conga pobedio još i Mareja, Dimitrova i Federera i kravavo zaradio titulu u Torontu.

Zanimljivo, to je jedini poraz koji je Novak doživeo protiv Conge (12:1), a prošlo je šest godina od tog duela do katastrofe protiv Sonega… Između - nije bilo takvih mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading