ĐOKOVIĆ DOŽIVEO TEŽAK PORAZ: "Laki luzer" ubedljivo slavio, Novak NEPREPOZNATLJIV!

Autor:

Sport

30.10.2020

16:39 >> 18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je neočekivano poražen u četvrtfinalu turnira u Beču pošto je od njega bio bolji Lorenco Sonego sa 6:2, 6:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković nije bio psihički prisutan na terenu, čitav meč je izgledao indisponirano i nezainteresovano, pa je po prvi put u karijeri izgubio od "lakog luzera".

Lorenco Sonego je već u prvom gemu stigao do brejka. Doduše, pre bi se moglo reći da mu je Novak poklonio gem, pošto je od 30:15 napravio tri neiznuđene greške. Na sličan način je odigrao i drugi gem, prvi na servis Sonega i lošim udarcima pomogao protivniku da povede 2:0.

Negativan trend nastavio se i u drugom gemu na Đokovićev servis, što Italijan oberučke koristi i već dolazi do 3:0, uz dupli brejk. Sonego je dobio veliku injekciju samopouzdanja i rutinski došao i do 4:0. Tek u trećem servis gemu Novak Đoković uspeva da se upiše na semafor, pritom da prvi put ne dozvoli brejk loptu i smanjuje na 4:1.

 

Sonegov servis je i dalje biona visokom nivou, tako da Novaku u šestom gemu nije dopustio ni najmanju šansu da ga ugrozi. Đoković je uspeo nekako da osvoji još jedan gem, ipak, u narednom gemu, na svoj servis Sonego dolazi i do prve set lopte i odmah je koristi za 6:2 u prvom setu.

Ni drugi set nije počeo ništa bolje po Đokovića. Sonego je odmah napravio brejk i ponovo poveo, kao i u prvom setu. U svom prvom gemu nastavio je da servira kao i u čitavom toku meča i lagano je došao do 2:0. Ipak, ovog puta Đoković nije dopustio dupli brejk i lako je došao do gema i smanjenja prednosti Italijana 2:1. Tek posle 46 minuta Novak Đoković je došao do prve brejk lopte. Ukupno ih je imao tri, ali nijednu nije iskoristio i Sonego je zadržao vođstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Te neiskorišćene šanse proizvele su negativan efekat kod Đokovića, koji je izgubio novi servis gem i Sonego je poveo 4:1. U narednom gemu Đoković je imao poslednju priliku da produži meč. Došao je do tri vezane brejk lopte, ali ih je Sonego sve spasao, došao do 5:1 i u narednom gemu Sonego je došao do najveće pobede u karijeri.

II SET ĐOKOVIĆ - SONEGO 1:6

 

1:6 Kraj meča,  ubedljiva pobeda Sonega!

1:5 Imao je Đoković 3 brejk lopte, ali je sve tri propustio Đoković, Sonego je na pragu najveće pobede u karijeri!

1:4 Novi brejk za Sonega! Đoković želi da se ovaj meč što pre završi iz samo njemu znanih razloga!

1:2 Osvaja Đoković gem, ali ovo je daleko od preokreta!

0:2 Ovo je već mučenje, Italijan potvrđuje brejk!

0:1 Đoković nastavlja sa greškama, neprepoznatljiv je. Brejk za Italijana!

I SET ĐOKOVIĆ - SONEGO 2:6

 

2:6 Đoković totalno dekoncentrisan, Sonego sjajnim servisima stiže do seta!

2:5 Stiže Đoković do drugog gema, ali i dalje uzgleda totalno nezainteresovano za meč! Ponovo je dozvolio Sonegu da pripreti!

1:5 Sonego igra najbolji tenis u životu i posle ovog turnira je obezbedio naviši rang na ATP listi!

1:4 Đoković se konačno upisuje na semafor, tek u 5. gemu!

0:4 Šta se dešava sa Novakom Đokovićem? Sonego leti po terenu i dobija gem sa nulom.

0:3 Dva brejka prednosti za Italijana! Očajan start Đokovića koga ne služi prvi servis i deluje vrlo nezainteresovano...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lorenco Sonego

0:2 Greši Đoković ponovo iz forhenda, Sonego je pogodio svih 6 prvih servisa i ne odstupa od svoje igre, dok Srbin izgleda indisponirano!

0:1 Brejk na startu za Italijana, dosta nesigurnosti u igri najboljeg tenisera sveta, videćemo kako će ovo uticati na igru Sonega! Praktično dobijene poene je izgubio Đoković...

Prvi nosilac je do ove faze stigao pobedama nad sunarodnikom Filipom Krajinovićem i Hrvatom Bornom Ćorićem.

Sonego je u prvom kolu izbacio srpskog tenisera Dušana Lajovića, a u sledećem Poljaka Hurberta Hurkača.

Đokoviću i Sonegu je ovo prvi međusobni okršaj u karijeri.

Pobednik duela Đoković – Sonego u polufinalu će igrati protiv pobednika meča Grigor Dimitrov – Danijel Evans.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading