ORLOVI SVE DALJE OD PARIZA! Panceri PREJAKI za Srbiju!

Autor:

Sport

26.05.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U susretu četvrtog kola Lige nacija, odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz od Nemačke rezultatom 3:0 (25:21, 25:20, 25:20).

ORLOVI SVE DALJE OD PARIZA! Panceri PREJAKI za Srbiju!

Foto: Starsport

Igor Kolaković

Ovim neuspehom, srpski tim je zabeležio treći poraz na turniru, pošto su pognutih glava napuštali teren u duelima protiv Japana i Brazila, što dodatno smanjuje šanse za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

To znači da su šanse izabranika Igora Kolakovića da zaigraju na Olimpijskim igrama u "gradu svetlosti" dodatno umanjene. Nemci su preoteli "orlovima" nove bodove, pa su pali na 11. mesto svetske rang liste, a i dalje su iza direktnih rivala Italije, Slovenije, Kube i Argentine.

Novi neuspeh dodatno komplikuje situaciju za izabranike Igora Kolakovića, čiji je jedini trijumf na turniru zabeležen na startu protiv Irana rezultatom 3:1. Prilika za popravni pruža se na još dva turnira, u Otavi i Ljubljani pred njima, ostaje da se vidi kako će se tim nositi sa izazovima koji ih očekuju.

Ovo nije prvi izazov sa kojim se suočava odbojkaška reprezentacija Srbije. U meču protiv Brazila, tim je uspeo da osvoji samo jedan set, što pokazuje da su protivnici veoma jaki i da je put ka Olimpijskim igrama popločan teškim izazovima.

 

Standings provided by Sofascore

 

Nisu večeras pomogli poeni Dražena Luburića (13) i kapitena Uroša Kovačevića (10). Rival je imao raspoloženije igrače, a prednjačili su Moric Rajhart i Tobijas Brand sa po 17 poena, ispratio ih je Jan Beme sa 11.

Treba reći da se turnir u Kanadi održava od 4. do 9. juna, dok je u Ljubljani na programu od 18. do 23. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading