IVANA ŠPANOVIĆ PIJUCKA RAKIJU! Ponovo se oglasila o RAZVODU! Evo ŠTA je REKLA!

Autor:

Sport

14.04.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne volim pečenje, nisam ni fan roštilja, ali volim slatkiše", naglasila je naša atletičarka kroz osmeh.

IVANA ŠPANOVIĆ PIJUCKA RAKIJU! Ponovo se oglasila o RAZVODU! Evo ŠTA je REKLA!

Foto: Starsport

Ivana Španović

Ivana Španović, najuspešnija srpska atletičarka svih vremena, otkrila je mnoge zanimljive detalje iz svog života u čuvenoj emisiji "Balkanskom ulicom". 

Između ostalog, nije neočekivano to što je rekla da vodi računa o ishrani, ali jeste to da joj je najteže da odoli nuteli i domaćoj rakiji od kajsije. Ipak, ističe da vrhunski sportisti takođe uživaju u životu, te da voli da ponekad izađe sa prijateljima u kafanu i opusti se uz omiljeni napitak.

- Mnogo stvari sam se odrekla zbog karijere, ali ne žive sportisti ceo život na brokoliju i ribi. Ne volim pečenje, nisam ni fan roštilja, ali volim slatkiše. Nuteli i rakiji mi je najteže da odolim kad sam na posebnom režimu ishrane. Ali rakija mora da bude domaća, kajsija. Što da ne? Šta fali da se popije alkohol - kaže Ivana uz osmeh.

 

Foto: Tanjug

Ivana Španović

Povodom nedavnog razvoda od Marka Vulete, nije želela mnogo da duži. 

- Pa, mislim, u ovom trenutku apsolutno je nebitno, jer završeno je i to je to.

 Imala sam rolerkostere više puta u životu, ali nijednom toliko da nije prošlo. Jednostavno mislim da tajna u svemu tome jeste proces prihvatanja, odbacivanja i nastavka, tako da, to je to, toliko je jednostavno.

Takođe, Ivana je otkrila da je kao dete bila poznata kao "tasmanijski đavo", a zanimljivo je to što je svoj prvi mobilni telefon osvojila skokom udalj i postavljanjem državnog rekorda još dok je bila u osnovnoj školi.

- Ne, pa kako mogu biti kad sam se šišala kod istog frizera gde i moj stariji brat. Znači, kec-trojka. Dakle, ne, nije bio taj slučaj, ali hvala na komplimentima. Mene je tata kao malu zvao "tasmanijski đavo". Davno je to bilo, kladila sam se s mamom. Išla sam u osnovnu školu i bio je uslov da moram da pobedim na državnom prvenstvu i da moram da skočim državni rekord. To je u stvari bila moja prva pobeda i moj prvi državni rekord. I prvi telefon - kaže Ivana. 

Uprkos uspesima, Ivana se suočila sa teškim trenucima tokom karijere, kao što je bio slučaj na Svetskom prvenstvu u Londonu 2017. Ipak, ističe da nikada nije poželela da odustane od atletike, čak i kada su se susretali sa izazovima.

- Pa desilo se, to je ostalo staro pravilo... Pred takmičenje dobijemo obične papirne brojeve i sami ih zakačimo zihericama. Onda se zagrevaš, znojiš se, skidaš se, oblačiš se, to se non-stop kida. I sad ko uopšte treba da razmišlja o broju, da li će ostati na mestu ili neće u momentu kada treba razmišljati o skoku. Ali drago mi je da su imali bar toliko sluha da posle tog mog peha ukinu pravilo.

Nakon Olimpijskih igara u Parizu, Ivana planira da završi svoju sportsku karijeru. Ipak, ističe da s nestrpljenjem očekuje majčinstvo i nove životne izazove koji je čekaju nakon završetka atletske karijere.Takođe, ističe da povodom toga oseća lepe emocije. 

- Lepe, što da ne?! Ovo je samo jedan segment života u kojem sam se pronašla, jer sam osetila da postoji neki talenat i nešto za šta se vredi boriti i u šta treba ulagati. Sve što radim mimo toga je vreme koje mi je dato da radim na sebi u nekim drugim sferama i da se pripremim za neka sledeća interesovanja posle karijere. Eto, jedva čekam da postanem majka i to su neke lepe stvari, ali život je imao druge planove za mene.

Ivana Španović predstavlja primer balansa između profesionalnog sporta i uživanja u životu, te pokazuje da vrhunski sportisti takođe imaju svoje omiljene poslastice i trenutke opuštanja. Njena predanost atletici i istrajnost u suočavanju sa izazovima čine je inspiracijom kako na sportskom terenu, tako i van njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading