PORAZ RAKIĆA U UFC 300! Duga pauza ostavila trag, sudija morao da prekine borbu!

Autor: M. M.

Sport

14.04.2024

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski MMA poraz izgubio od Poharskog u Las Vegasu.

PORAZ RAKIĆA U UFC 300! Duga pauza ostavila trag, sudija morao da prekine borbu!

Foto: www.profimedia.rs

Ljubitelji MMA sporta u noći između subote i nedelje imali su priliku da uživaju u jednom od najvećih događaja u poslednjoj deceniji!

Nakon dvogodišnje pauze zbog povrede, najbolji srpski borac Aleksandar Rakić se vratio u oktagon, ali je pretrpeo poraz u prvoj borbi po povratku u UFC 300.


U borbi sa Čehom Jiržijem Prohaskom, Rakić je dobro otvorio borbu držeći protivnika na distanci i čekajući pravi trenutak za napad. Međutim, Prohaski je uspeo da se prilagodi Rakićevoj taktici i preokrene meč u svoju korist. Snažni udarci Čeha u drugoj rundi doveli su do prekida meča, a nakon što je Srbin rođen u Beču posle jednog udarca u bradu bio ozbiljno uzdrman. Prethodno je pretrpeo seriju udaraca češkog "Samuraja" koji je uspeo da ga pošalje u nokdaun. 

 

 

Rakiću je to četvrti poraz u profesionalnoj karijeri i sada ima učinak od 14-4. Ipak, od dolaska u UFC ostario je šest pobeda i tri poraza, a ovaj mu je bio drugi u nizu nakon što je u julu 2022. izgubio borbu sa Janom Blahovičem kada je ujedno i doživeo tešku povredu kolena zbog čega je dve godine pauzirao.

 

 

Osim toga, viđeno je još 12 borbi. U "T-Mobil" areni u Las Vegasu, program su otvorili Dajveson Figuerido i Kodi Garbrant, a pobedu je odneo brazilski borac polugom u drugoj rundi. Meč Bobija Grina i Džima Milera je na bodove pripao Grinu, a u trećoj borbi uvodnog dela Džesika Andrade na bodove je bila bolja od Marine Rodrigez. Renato Karneiro tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao je Džejlina Tarnera i načinio prvo veće iznenađenje, dok je u ekpresna pobeda Dijega Lopeza protiv Sodika Jusufa viđena u narednoj borbi.

U nastavku večeri, Kajla Henderson je opravdala ulogu favorita protiv Holi Holm, a sedma borba pripala je Aldžamejnu Sterlingu, koji je slavio protiv Kelvina Katara, da bi u glavnom delu programa i devetoj borbi u nizu Bo Nikal slavio protiv Kodija Brandejdža. Armen Tsarukjan u sjajnoj borbi pobedio je Šarlsa Oliveiru, dok je u prvoj od tri borbe za titulu Maks Holovej u poslednjoj sekundi nokautirao Džastina Gejdžija i postao novi "BMF" šampion. U naslovnoj borbi večeri, kineski okršaj između šampionke Vejlin Žang i izazivačice Šaonan Jan trijumfovala je Žang odlukom sudija nakon pet rundi borbe. U glavnoj borbi viđen je okršaj Aleksa Pereire i Džamahala Hila, a Pereira je pobedio nokautom u prvoj rundi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading