TRKA "BEOGRAD - BANJALUKA" SLAVI PUNOLETSTVO! Kuvalja: Vučić i Šapić vole sport i svoj narod!

Autor: M. M.

Sport

08.04.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na startu će biti 175 biciklista iz četrdesetak zemalja sveta.

TRKA "BEOGRAD - BANJALUKA" SLAVI PUNOLETSTVO! Kuvalja: Vučić i Šapić vole sport i svoj narod!

Foto: Trka "Beograd-Banjaluka"/Dušan Repija

Vladimir Kuvalja, predsednik centra za razvoj i unapređenje sporta i sportske saradnje Srbije i Republike Srpske, te prvi čovek biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" nije štedeo komplimente na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i prvog čovek Beograda Aleksandra Šapića za koje smatra da su ljudi koji vole svoj narod, pomažu isti narod sa druge strane Drine i značajno učestvuju u razvoju sporta.

Foto: Tanjug

Šapić i Vučić

U predvečerje 18. izdanja najkvalitetnije trke u regionu koja se vozi pod sloganom "Srbija i Srpska zajedno" Kuvalja je naglasio koliko ovom događaju znači podrška institucija Srbije i Srpske.

- Možemo da budemo ponosni kako danas izgledaju Beograd i Srbija, ali i na građenje mostova sa Republikom Srpskom i našim predsednikom Miloradom Dodikomu u svim sferama. Jedna od tih spona je trka „Beograd-Banjaluka“, događaj koji ruši granice i pokazuje prijateljstvo između Srpske i Srbije, ali i prijateljstvo prema svima koji poštuju ove dve zemlje. Pod vođstvom predsednika Vučica Srbija je postala lider u regionu po svim aspektima i to treba da bude ponos svakom Srbinu, ma gde se on nalazio - rekao je Kuvalja.

On je posebno zahvalan i gradonačelniku Beograda koji je po dolasku na funkciju shvatio važnost trke i dao joj punu podršku.

- Njegov odnos pre svega prema svom narodu treba da služi kao reper svima nama, štiteći nacionalni interes, on štiti sve ono što je naš primarni cilj, a to je sloboda i put ka boljoj budućnosti. Kao Srbin mogu biti srećan što Srbiju i grad Beograd vode takvi ljudi. Na nama je zadatak da im damo podršku i zajedno sa njima gradimo još bolju Srbiju.Ponosan sam što vidim da Republika Srpska dok se bori za svoja ustavom data prava napreduje i jača svakim danom zajedno u Srbiju - rekao je Kuvalja.

Trka "Beograd-Banjaluka" ove godine slavi punoletstvo. Prva etapa biće vožena u Obrenovcu 17. aprila, a dan kasnije start je u Beogradu, dok je cilj u Bijeljini. Treća etapa vozi se od Zvornika do Vlasenice, a potom sledi najteža etapa od Višegrada do Jahorine. Poslednjeg dana trke, 21. aprila biciklisti će voziti od Doboja do Banjaluke. Na staru trke pojaviće se 175 biciklista iz četrdesetak zemalja sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading