VELIKA ČAST ZA NAŠU ZEMLJU: Srbija će biti DOMAĆIN Evropksog prvenstva u MMA borbama!

Autor:

Sport

30.03.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Čast nam je što ćemo ponovo imati prilike da ugostimo 35 nacija širom Evrope", naglasio je Kerit Braun, predsednik svetske MMA federacije.

VELIKA ČAST ZA NAŠU ZEMLJU: Srbija će biti DOMAĆIN Evropksog prvenstva u MMA borbama!

Foto: MMA SAVEZ SRBIJE

Juče je u kristalnoj dvorani hotela "Hajat" održana konferencija za medije MMA Saveza Srbije na kojoj su se prisutnima obratili predsednik MMA Saveza Srbije Luka Nikolić, predsednik svetske MMA federacije Kerit Braun, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, gradski sekretar za sport Nikola Penić, i urednik Arena Fight TV Igor Špadijer.

Konferenciju je otvorio predsednik MMA Saveza Srbije istakavši da je nakon zaista spektakularnog Svetskog prvenstva prethodne godine, Srbija ponovo dobila poverenje kao domaćin Evropskog šampionata i uspela da okupi sve kategorije na jednom mestu.

- Prvi put u istoriji na jednom evropskom MMA takmičenju okupili smo sve uzrasne kategorije, tako da je ovo sigurno jedno od najmasovnijih takmičenja do sada - rekao je Nikolić i pozvao sve prisutne da se pridruže od 30. marta do 06. aprila u hali sportova "Ranko Žeravica".

Republika

Foto: MMA SAVEZ SRBIJE

Luka Nikolić

Predsednik svetske MMA federacije Kerit Braun istakao je da je srećan što se takmičenje ponovo vratilo u Srbiju drugu godinu za redom.

- Čast nam je što ćemo ponovo imati prilike da ugostimo 35 nacija širom Evrope sa preko 700 učesnika. Neverovatno je videti strast i energiju koju Srbija ulaže u razvoj ovog sporta i drago nam je da smo na zajedničkom putu - istakao je predsednik svetske MMA federacije.

Foto: MMA SAVEZ SRBIJE

Kerit Braun

Potom se prisutnima obradio sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj. 

- Gospodinu Braunu i gospodinu Nikoliću želim da čestitam početak uspešne organizacije Evropskog prvenstva nakon zaista spektakularnog svetskog u  Areni - naglasio je Kešelj.

Foto: MMA SAVEZ SRBIJE

Marko Kešelj

On je pozdravio rad gradskog sekretara za sport Grada Beograda i poručio da će Ministarstvo sporta nastaviti da podržava organizaciju velikih takmičenja u Srbiji, jer kako ističe, to je najbolji način da Srbija bude predstavljena Svetu, pred "Ekspo2027" koji nas očekuje kroz par godina.

Priliku da uputi svoje pozdrave, iskoristio je i  gradski sekretar za sport Nikola Penić. 

- Iskoristio bih priliku da vas pozdravim sve ispred skupštine Grada Beograda i istaknem da smo sa velikim zadovoljstvom finansijski pomogli organizaciju još jednog MMA takmičenja u Srbiji, posebno jer su čelnici MMA Saveza bili ubedljivi u organizaciji, prošlogodišnjeg Svetskog šampionata - istakao Penić.

Republika

Foto: MMA SAVEZ SRBIJE

Nikola Penić

On je dodao da Beograd ove nedelje nije domaćin samo za Evropsko prvenstvo u MMA, već i domaćin Svetskog prvenstva u Krosu, a u narednih mesec dana i u boksu, plivanju i skokovima u vodu i tekvondou.

Urednik Arena Fight TV Igor Špadijer, govorio je na temu istorijskih multiprenosa MMA takmičenja na ovom kanalu koji je deo Arena Channels grupe i istakao da se ovaj borilački kanal trudi da okupi ono najbolje iz sveta borilačkih sportova, te da gledaoci mogu da vide svaki segment onoga što se dešava u borilačkom svetu.

- Potrudićemo se i ove godine da pružimo užitak gledaocima i kompletan doživljaj ovog takmičenja. Nećemo prenositi samo borbe za medalje, već i kompletne kvalifikacije ovog prvenstva za sve zemlje regiona - kazao je Špadijer.

Foto: MMA SAVEZ SRBIJE

Igor Špedijer

On je istakao da je pred reprezentacijom težak zadatak, kako za mlade koji prvi put nastupaju na velikoj sceni, tako i za juniorski i seniorski sastav koji očekuje teška konkurencija i pozvao sve gledaoce da budu uz Arena Fight TV.
Govornici su se zahvalili prisutnima i poželeli sreću reprezentaciji Srbije u borbama za najsjajnija odličja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading