ZVEZDA LAKO SLAVILA U IVANJICI: "Blickrig" iz prvog poluvremena odlučio pobednika!

Autor:

Sport

30.03.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Javor u gostima rezultatom 3:0 u okviru 27. kola domaćeg prvenstva.

ZVEZDA LAKO SLAVILA U IVANJICI: "Blickrig" iz prvog poluvremena odlučio pobednika!

Foto: Starsport

Iako je meč počeo u vrlo blagom ritmu, crveno-beli su relativno lako u pet minuta rešili otpor koji je do tada pružao Javor. U 38. minutu, nakon intervencije iz VAR sobe i dužeg većanja, sudija Nikolić je dodelio jedanaesterac Zvezdi zbog igranja rukom Milana Ilića, a to je u pogodak pretvorio Gelor Kanga.

FK Javor Ivanjica - FK Crvena zvezda 0:3 (0:2)

'39 (P) Kanga, '43 Hvang, '82 Mijailović

 

 

Svega četiri minuta kasnije, sjajnu akciju i asistenciju Ivanića je iskoristio In Beom Hvang adekvatno i tako doneo drugi gol prednosti gostima pred veliku pauzu. 

 

U drugom poluvremenu, crveno-beli su samo iskusno odrađivali posao, sve dok konačno nisu i potvrdili pobedu osam minuta pre kraja meča. Srđan Mijailović se fenomenalno snašao nakon što mu je stigla lopta na ivicu šesnaesterca i vrlo lepo pogodio gol koji je čuvao Manojlović, ostavljajući ga potpuno bespomoćnog.

Zvezda je trenutno na +7 u odnosu na prvog pratioca - Partizan, ali crno-beli tek treba da odigraju svoj meč protiv Spartaka danas od 18:30 časova.

 

Standings provided by Sofascore

 

TOK MEČA

KRAJ MEČA

82. minut - Evo i fenomenalnog pogotka Srđana Mijailovića! 3:0 za goste. Sjajan meč za njega - otvorio je nogu ovog puta i gađao neodbranjivo u stranu gola Manojlovića.

72. minut - Evo ljubimca navijača Zvezde, Aleksandra Kataija, na terenu. Gosti veoma iskusno odrađuju posao u Ivanjici, ne dozvolivši domaćinu da se mnogo pita na terenu.

62. minut - Fenomenalnu šansu imao je Ivanić da reši već sada pitanje pobednika, ali je Manojlović izvrsno reagovao i sprečio ga.

58. minut - Žuti karton dobio je novopečeni reprezetnativac Srbije - Srđan Mijailović.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

43. minut - Gol postiže In Beom Hvang! Blickrig Zvezde za četiri minuta! Odlično je iskoristio dodavanje iskosa i mirnim udarcem savladao golmana domaćih.

 

 

39. minut - Gelor Kanga ga je uspešno realizovao! Crveno-beli vode 0:1, iako je Manojlović bio na lopti, udarac Gabonca bio je izuzetno precizan.

38. minut - Penal je dosuđen za Crvenu zvezdu! Neoprezna reakcija defanzivca domaćih koji je igrao rukom.

21. minut- Dosta usporen tempo utakmice u prvom delu poluvremena. 

11. minut - Veoma dobar napad Javora i prva ozbiljna šansa. Dolmagić je sjajno probio po desnoj strani,izborio se za poziciju, ali je šut iz driblinga nekako ostao nedorečen. 

10. minut - Centaršut Kange sa opasne pozicije na levom boku nije urodio plodom.  

6. minut - Prvi malo ozbiljniji napad Zvezde. Pokušao je Hvang glavom na centaršut Mijailovića, ali nije dovoljno dobro zahvatio loptu. 

MEČ JE POČEO!

 

 

Sastavi:

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović – Ilić, Skoko, Leandro, Tojčić – Dukure, Eliomar – Dolmagić, Marjanović, Selenić – Stjuart.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Glazer – Mijailović – Spajić, Điga, Rodić – Kanga – Olajinka, Šljivić Hvan, Ivanić – Endijaj.

Uvod:

Fudbaleri Crvene zvezde igraju od 16.00 časova protiv Javora u Ivanjici u okviru 27. kola Superlige Srbije. Pod komandom Vladana Milojevića, klub iz Ljutice Bogdana povratio je stabilnost, došao do prvog mesta, i sada moćno nastavlja da gazi ka plej-ofu. 

Crveno-beli se nalaze u strašnoj formi. Od večitog derbija, i remija na Marakani, dočekali su dva kiksa najvećeg rivala Partizana, a za sebe uzeli šest zlata vrednih bodova. Ubedljivi trijumf protiv Radničkog iz Kragujevca (5:0), te nešto veći napor protiv imenjaka iz Niša (2:0), povratili su sigurnost a ujedno i laskavi vrh tabele. 

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Sada će se suočiti sa Javorom, na dobro poznatom stadionu kraj Moravice, koji retko kome ostaje u lepom sećanju. Generalno se radi o terenu karakterističnom za superligaške uslove fudbala - razorana zemlja u kombinaciji sa naviknutošću domaćih igrača često stvori nepremostivu prepreku za najbolje timove Srbije. 

Što se Javora tiče, i tim iz Ivanjice ima dve vezane pobede. Prvo su slavili protiv fenjeraša Radnika sa 2:1, a onda su dobili i Železničar u Pančevu sa 1:0.

Namučili su i Partizan, a da nije bilo Mateusa Saldanje, pitanje je da li bi baš to bio prvi kiks Duljajeve čete. Svestan značaja domaćinstva, Vladan Milojević, trener Zvezde pozvao je na oprez pred ovaj susret. 

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Vladan Milojević

- Uvek smo oprezni. Gajim veliki respekt prema Javoru kao klubu i Ivanjici kao gradu. Javor je ekipa protiv koje je uvek teško igrati. Znamo da po tradiciji Crvena zvezda ima poteškoća u Ivanjici. Javor vodi iskusan i dobar trener, možda i jedan od najboljih u našoj ligi, gospodin Radovan Ćurčić koji ima veliko iskustvo. Taktičar je, očekujem jako tešku utakmicu. 

Poslednji put, Javor je otkinuo bodove Zvezdi u sezoni 2019/20, kada su dva puta Ivanjičani remizirali sa šampionom Srbije. 

Ipak, sudeći po formi, te dostupnosti većine standardnih prvotimaca, ne postoji nijedan razlog da klub iz Ljutice Bogdana ne nastavi seriju kvalitetnih rezultata i domogne se prednosti domaćeg terena u večitom derbiju plej-of faze. 

Crveno-beli sada imaju 65 bodova, četiri više od Partizana, dok se Javor nalazi na 12. mestu sa 28 bodova, sa željom da obezbedi što veću bodovnu zalihu pred ono što im prema svim izgledima sledi - plej-aut fazu. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragañ

30.03.2024 21:19

Kakva bi to utakmica bila bez penala za zvvezdu