VIKTOR JELENIĆ ZA REPUBLIKU: Evo šta mi je HRVATICA rekla na pitanje da li će NAVIJATI ZA "DELFINE" ILI "BARAKUDE"

Autor:

Sport

20.03.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije objasnio do detalja kako je lepša polovina Josipa Vrlića Dajana Zoretić dobila posao kondicionog trenera našeg tima.

VIKTOR JELENIĆ ZA REPUBLIKU: Evo šta mi je HRVATICA rekla na pitanje da li će NAVIJATI ZA "DELFINE" ILI "BARAKUDE"

Foto: Starsport, Youtube

Veliku prašinu podiglo je saznanje da računa o fizičkoj spremi vaterpolo reprezentativaca Srbije vodi Hrvatica Dajana Zoretić. Pritom je reč o izabranici srca uzdanice reprezentacije Hrvatske Josipa Vrlića, pa se nametnulo pitanje da li su loše igre i porazi "delfina" od "barakuda", poslednji u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi, posledica odavanja tajni od strane Zoretićeve.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Dajana Zoretić

Odgovore na ta pitanja Repubika je potražila od same Dajane, putem elektronske pošte koju smo dobili od Vaterpolo saveza Srbije, ne želeći da osporavamo njenu stručnost i profesionalnost. Međutim, odgovore nismo dobili od nje, a pisali smo joj na dobijenu elektronsku poštu sa domenom ".hr", dakle u Hrvatskoj. I to na adresu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, gde je očigledno zaposlena, odnosno obrazovne ustanove kao što je kod nas Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja - DIF.

Pitanja kako je Dajana Zoretić dobila posao postavili smo i Vaterpolo savezu Srbije, odnosno da li je nekom palo na pamet da bi ona mogla da odaje tajne iz tabora Srbije. Dan posle objavljivanja prvog teksta kontaktirao nas je lično predsednik VSS Viktor Jelenić.

Foto: VSS

Viktor Jelenić

- Povodom vašeg teksta i radi objektivnog izveštavanja javnosti, želim da istaknem da je gospođa Zoretić, profesorka na Fakultetu, angažovana za rad na fizičkoj kondiciji seniorske vaterpolo reprezentacije Srbije pre godinu dana od strane Vaterpolo saveza Srbije. Kada mi je preporučena od strane selektora Uroša Stevanovića i njegovog stručnog štaba, nisam je poznavao, niti čuo za nju. Predstavljena je kao adekvatna i stručna osoba za posao koji treba da obavi. Radila je već u  dubrovačkom Jugu i kragujevačkom Radničkom - počeo je Jelenić, pa nastavio:

Republika

Foto: K.Vulović Vaterpolo Savez Srbije

Dao preporuku: Selektor Uroš Stevanović

- Za mene kao predsednika Saveza bilo je bitnije da joj postavim dva teška pitanja i to sam joj i rekao. Prvo je bilo za koga će da navija kada se budu sastali Srbija i Hrvatska. Odgovor je bio "Za Srbiju". Drugo pitanje je bilo šta će da bude ako naši igrači budu tukli Vrlića na utakmici. Njen odgovor je bio "To je sport". Da li je to bilo iskreno? Mislim da jeste. Otkad je angažovana odigrali smo sa reprezentacijom Hrvatske samo jednu utakmicu, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi, koju smo izgubili na samom kraju.

Dotakao se Jelenić i pretpostavke da bi Dajana Zoretić mogla biti "trojanski konj", koji odaje tajne iz tabora "elfina".

- Da li je odavala tajne sa naših treninga, za to nemam komentar. Smatram da bi bilo protiv svakog poslovnog i moralnog kodeksa. A da li je moguće? Sve je moguće u životu - zaključio je predsednik VSS.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading