LEPA KIRA KUVA ZA VRHUNSKE FUDBALERE: Ovo je TAJNA uspeha! (FOTO)

Autor:

Sport

20.03.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ishrana je ključna u vrhunskim rezultatima sportista.

LEPA KIRA KUVA ZA VRHUNSKE FUDBALERE: Ovo je TAJNA uspeha! (FOTO)

Foto: instagram

Kira Menke, 29-godišnja kuvarica i nutricionistkinja, koja je svoju karijeru započela u Nemačkoj, sada priprema obroke za visoko profilisane fudbalere širom sveta.

Menkeova je studirala marketing na Univerzitetu u Bremenu, nakon čega je radila sa kompanijom koja se bavi suplementima u Berlinu pre nego što je počela da sarađuje sa sportistima.


Iako nije zvanično obučena kao kuvar, Kira se sama obučila i stvorila svoj stil kuvanja. Ona je istakla da mnogi fudbaleri vole da jedu nezdravu hranu, ali da je njen zadatak da te nezdrave obroke učini što zdravijim, pronalazeći balans između ukusa i nutricionističkih potreba. Među omiljenim jelima fudbalera su file i testenina sa tartufima, kao i biftek sa roštilja i kozice.


Kira Menke je imala priliku da putuje širom sveta kako bi pripremila obroke za profesionalne fudbalere.

Niko od najpoznatijih sportista saq kojima je sarađivala su Vlačodimos - golman Notingem Foresta, danijel Kofi iz Frajburga, zvezda Sportinga iz Lisabona Džeremaja Sent-Džast i mnogi drugi.

Njena karijera ju je odvela u Veliku Britaniju, Ameriku, Portugal i Nemačku. Kira ističe da posebno uživa u pripremi jela iz srednjeistočne kuhinje zbog bogatih ukusa i svežih sastojaka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kira Meenke (@kirameenke)

 


Iako nije pohađala kulinarsku školu, Kira ističe da je samostalno učenje ključno za njen uspeh.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kira Meenke (@kirameenke)

 

Ona je naglasila da je njen rad kombinacija primene nutricionističkih veština i izazova pretvaranja nezdrave hrane u zdraviju varijantu. Kira je takođe otkrila da ima ambiciju da kreira svoju knjigu recepata sa svojim omiljenim jelima, što bi bilo inspirativno i za njenu publiku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kira Meenke (@kirameenke)

 


Iako je bila u prilici da radi za nekoliko fudbalskih timova, Kira uživa u slobodi koju ima kao slobodni profesionalac. Ona ističe da je njen rad usmeren na individualce, gde razgovara o njihovoj ishrani, planovima obroka i tome koje namirnice treba konzumirati. Kira napominje da je njen san da nastavi sa svojim kreativnim pristupom kuvanju i da nastavi da zadovoljava apetite fudbalskih zvezda širom sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading