FERŠTAPEN NASTAVIO DOMINACIJU! Red Bul takođe! Deveta pobeda u nizu!

Autor: M. M.

Sport

09.03.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okončana je trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije u šampionatu Formule 1.

FERŠTAPEN NASTAVIO DOMINACIJU! Red Bul takođe! Deveta pobeda u nizu!

Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula, Maks Ferštapen, ostvario je pobedu na trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije, stigavši do svoje 56. pobede u karijeri. Holanđanin je osvario drugu pobedu u aktuelnoj sezoni Formule 1, dok je takođe postigao devetu uzastopnu pobedu u šampionatu.

Meksikanac Serhio Perez, Verštapenov timski kolega, zauzeo je drugo mesto na trci, dok je treće mesto pripalo vozaču Ferarija, Šarlu Lekleru. 

- Ovo je fantastičan vikend za celu ekipu i za mene. Osećao sam se zaista dobro u bolidu, a isto je bilo i na trci. Bilo je pomalo klizavo na poslednjih par krugova na hladnim gumama, ali imali smo dobar tempo i mogli smo da se nosimo sa tim. Sve u svemu sam vrlo zadovoljan - rekao je Verstapen.

Ovo je bila 30. dvostruka pobeda za Red Bul u Formuli 1.

- Definitivno smo napredovali. Šteta je što nisam bio u prvom redu na startu jer sam dobro startovao. Ovo je sjajan dan za ekipu. Drugačija je staza od one u Bahreinu, ostajemo jaki i moramo tako da nastavimo. Mislim da sam napredovao u odnosu na Bahrein. I dalje imamo neke stvari da sredimo i naše vreme će doći - istakao je Perez.

Maks Verštapen trenutno drži prvo mesto u generalnom plasmanu vozača sa 51 bodom, dok je Perez na drugom mestu sa 36 bodova. Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 24. marta za Veliku nagradu Australije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading