BRAVO, ADRIANA! Srpska atletičarka osvojila srebro na Evropskom kupu!

Autor: M. M.

Sport

09.03.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vilagoš je u drugoj seriji ostvarila hitac od 61,17 metara.

BRAVO, ADRIANA! Srpska atletičarka osvojila srebro na Evropskom kupu!

Foto: Tanjug/AP

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš postigla je izuzetan uspeh na Evropskom kupu u portugalskoj Leiriji, osvojivši srebrnu medalju u disciplini bacanja koplja. Vilagoš je svoj sjajan rezultat ostvarila u drugoj seriji sa hitcem od 61,17 metara, koji je bio dovoljan da je dovede do drugog mesta na takmičenju. Saopštenje Srpskog atletskog saveza (SAS) ističe da je ovaj rezultat trenutno vodeći u Evropi za atletičarke do 23 godine, nagoveštavajući tako veliki potencijal ove mlade sportistkinje.

Pored srebrne medalje, Vilagoš je pokazala konzistentnost i preciznost tokom takmičenja, postigavši još pet ispravnih hitaca: 54,45 m, 59,33 m, 58,95 m, 58,49 m i 57,09 m. Ovi impresivni rezultati dodatno potvrđuju njen talenat i predstavljaju obećavajući znak za njenu budućnost u atletici.

Prvo mesto na takmičenju osvojila je Norvežanka Mari-Tereze Obst, koja je koplje bacila neverovatnih 61,69 metara, osiguravši time zlatnu medalju. Ovaj izuzetan rezultat dodatno ukazuje na visok nivo takmičenja na Evropskom kupu u bacanju koplja, istovremeno postavljajući nove standarde za atletičarke u ovoj disciplini.

Adriana Vilagoš je svojim sjajnim nastupom na Evropskom kupu dokazala izuzetan talenat i potencijal za buduće uspehe, te se sa nestrpljenjem očekuju njeni nadolazeći sportski podvizi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading