OGROMNA TUGA: Preminula LEGENDA atletike u 40. godini!

Autor:

Sport

28.02.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crn dan za svetski sport.

OGROMNA TUGA: Preminula LEGENDA atletike u 40. godini!

Foto: printscreen twitter

Nemačka atletska scena doživela je veliki gubitak sa vestima o smrti Fabijana Šulcea, skakača s motkom koji je izgubio bitku sa teškom bolešću u 40. godini života.

Šulce je bio deo zlatne generacije nemačkih skakača s motkom, među kojima su se isticali i imena poput Tima Lobingera, Denija Ekera i Bjorna Otoa.



Kroz svoju karijeru, Šulce je ostvario značajne uspehe, četiri puta osvojivši titulu vicešampiona Nemačke. Posebno blizu osvajanja medalje, bio je na Svetskom prvenstvu u dvorani 2006. godine, a njegovo ime će ostati upamćeno po izuzetnom ličnom rekordu od 5,83 metra, čime se smestio na deveto mesto večne liste nemačkih skakača s motkom.

 

 


Njegova iznenadna smrt izazvala je veliku tugu, a iza sebe ostavlja suprugu i dvoje dece. Ovaj neočekivani gubitak ostavio je atletsku zajednicu u šoku, a sećanje na Šulceov doprinos sportu će zauvek živeti kroz njegove dostignuća i uticaj koji je imao na kolege i navijače.

Ovaj tragični događaj podseća nas na krhkost života i važnost da cenimo svaki trenutak koji imamo sa voljenima. Fabijan Šulce će biti upamćen kao izuzetan sportista i inspiracija mnogima u atletskoj zajednici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading