UKUPNO 19 OSUMNJIČENIH! VELIKA AKCIJA HAPŠENJA: Pali osumnjičeni za likvidacije na Krfu i u Atini

Autor:

Hronika

28.02.2024

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema nezvaničnim informacijama, među uhapšenima se nalazi Milinko Brašnjović, kom su lisice stavljene u Španiji. Izvori iz istrage otkrivaju da su osumnjičeni povezani sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i kavačkim klanom.

UKUPNO 19 OSUMNJIČENIH! VELIKA AKCIJA HAPŠENJA: Pali osumnjičeni za likvidacije na Krfu i u Atini

Foto: shutterstock

U koordinisanoj međunarodnoj zajedničnoj akciji istražnih timova Republike Srbije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Apelacionog tužilaštva Republike Grčke, MUP, UKP, BIA, grčke i španske policije, EUROPOL-a i EURODžAST-a, noćas je u Srbiji uhapšeno šest osoba, a u Španiji i Grčkoj po jedna osoba.

- Osumnjičeni su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela, krivično delo teško ubistvo, zbog izvršenja krivičnog dela dana 19. januara 2020. godine u Atini, u kojoj su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i dana 23.07.2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić na Krfu - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

]Krivičnim prijavama je, kako se navodi, obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je u Republici Srbiji lišeno slobode šest lica i to: D.T, V.M, S.V, N.D, V.V i R.S, a koji će biti privedeni i saslušani u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

- Pored ovih osumnjičenih po jedno lice lišeno je slobode u Republici Španiji i Republici Grčkoj, dok se šest lica nalazi u pritvorima i zatvorima u Republici Srbiji i Crnoj Gori, a šest lica se za sada nalaze u bekstvu. Krivičnom prijavom su obuhvaćeni državljani Republike Srbije za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili ova krivična dela - saopšteno je iz tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama, među uhapšenima se nalazi Milinko Brašnjović, kom su lisice stavljene u Španiji. Izvori iz istrage otkrivaju da su osumnjičeni povezani sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i kavačkim klanom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading