VELIKA SPORTSKA TRAGEDIJA! Preminuo ČUVENI trener! Nekada je vodio ZVEZDU i PARTIZAN!

Autor:

Sport

22.02.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije ostao ravnodušan na ove novosti.

VELIKA SPORTSKA TRAGEDIJA! Preminuo ČUVENI trener! Nekada je vodio ZVEZDU i PARTIZAN!

Foto: republika.rs

Danas nas je na veliku žalost svih ljbitelja sporta napustio Gregov Hristo, istaknuti sportski radnik na polju atletike.

Rođen je davne 1943. godine i vrlo brzo se proslavio kao atletski reprezentativac i trener Bugarske. Bio je državni prvak i reprezentativac svoje zemlje na 400 metara i 400 metara sa preponama.

Foto: Ljubiša Gajić, Enciklopedija jugoslovenske atletike, Jagodina 2020

Gregov Hristo

 

Po zanimanju, bio je viši sportski trener, a završio je i VIF u Sofiji.

Kao trener radio u Sofiji do 1986. godine kada dolazi u Beograd gde radi kao stručnjak  u Atletskom klubu Crvena zvezda sa svojom suprugom Dobrinkom-Binom, da bi od 1991. godine ostao zaposlen u AK Partizan sve do 1994. godine. Tada odlazi u Hrvatsku, tačnije u Osijek, a zatim u Sloveniju (Gorica).

Radio je sa najboljim sprinterima kod nas sa kojima je ostvario niz velelepnih uspeha. Ostao je čuven po štafeti 4x400m u kojoj su nastupali njegovi puleni Slobodan Branković, I.Mačev, S.Popović, D.Jovković i N.Đurović. Upravo je ova grupa bila prva koja je kod nas istrčala pomenutu distancu ispod tri minuta.

Takođe, Slobodan Branković ostvari o je izrazito zapažen uspeh, kada je 1992. godine bio prvak Evrope u dvorani.

Svojim znanjem i odnosom prema treningu, Gregov Hristo je ostavio dubok trag kod nas, i svakako da je u nezamislivoj meri uticao na razvoj atletike, kako na prostoru današnje Srbije, tako i na čitavom Balkanu. Zbog toga, ostaće upamćen kao veliki sportski radnik, i takođe veliki čovek. 

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading