ZA 4 DANA - MESEČNA KIRIJA! Koliko u Beogradu košta "STAN NA DAN"? Ovo postaje sve UNOSNIJI BIZNIS - Evo zašto!

Autor:

Vesti

22.02.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene izdavanja stana na dan su skočile za 50 procenata u protekle tri godine, što ukazuje na rastuću tražnju za ovom vrstom smeštaja.

ZA 4 DANA - MESEČNA KIRIJA! Koliko u Beogradu košta "STAN NA DAN"? Ovo postaje sve UNOSNIJI BIZNIS - Evo zašto!

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Izdavanje "stana na dan" postaje sve popularnije kako u svetu, tako i kod nas, a u poslednje tri godine doživelo je znatan porast vrednosti, paralelno sa rastom cena nekretnina.

Direktor Art nekretnina Uroš Jovanović istakao je da se cena ove usluge udvostručila, pri čemu je primećen značajan skok nakon pandemije korona virusa i dolaska ruskih državljana u Srbiju.

Cene izdavanja stana na dan su skočile za 50 procenata u protekle tri godine, što ukazuje na rastuću tražnju za ovom vrstom smeštaja.


Uticaj dolaska stranaca na popularnost izdavanja stana na dan

Dolaskom Rusa, Ukrajinaca i drugih stranaca u Srbiju, izdavanje stana na dan je postalo manje popularno. Jovanović objašnjava da je ponuda stanova na dan u Beogradu počela da opada jer izdavanje nekretnina na ovaj način zahteva konstantnu brigu i održavanje, što je mnoge vlasnike navelo da se odluče za mesečne najmove.

Popularne lokacije za izdavanje stana na dan

Najam stana na dan u Beogradu zavisi od lokacije, pri čemu su najpopularnije lokacije Beograd na vodi, gde se cene kreću od 110 do 130 evra za dan, kao i prostor oko Kliničkog centra. Pored toga, tražnja ne manjka ni za Kosmajem i Fruškom gorom, gde se sve češće biraju kuće sa bazenom, čija cena najma može dostići i 500 evra.

Raznovrsna ponuda i zanimljive činjenice

Zanimljivo je da vlasnici koji izdaju svoju nekretninu na dan plaćaju simboličan porez, jer je cifra dosta niža nego za mesečno izdavanje. Stanje objekata i veliki broj stranaca koji prolazi kroz Srbiju takođe utiču na cene najma.

Utjecaj pandemije na cene i tražnju

Cene su se promenile nakon pandemije i povećane tražnje, a sagovornica Dragana Z. ističe da je potražnja porasla zbog ogromne želje za putovanjem nakon karantina, kao i zbog rata u Ukrajini. Srbija je postala privlačna destinacija za građane Rusije, što je doprinelo porastu tražnje za smeštajem na dan.

Ukratko, izdavanje "stana na dan" postaje sve popularnije, a raznolika ponuda i zanimljive činjenice čine ovu uslugu atraktivnom kako za vlasnike nekretnina, tako i za putnike koji traže privremeni smeštaj u Srbiji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading