ISPLIVALE CIFRE! Evo koliko je Angelina Topić ZARADILA plasmanom na 5. mesto SP!

Autor:

Sport

03.03.2024

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska atletičarka nije imala sreće u jakoj konkurenciji.

ISPLIVALE CIFRE! Evo koliko je Angelina Topić ZARADILA plasmanom na 5. mesto SP!

Foto: Starsport

Angelina Topić

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici privuklo je pažnju ljubitelja sporta širom sveta, a jedan od sjajnih momenata bio je nastup mlade srpske atletičarke, Angeline Topić.

Ona je ostvarila izuzetan podvig osvojivši peto mesto u jakoj konkurenciji skoka uvis. To samo predstavlja nastavak niza odličnih rezultata koje je postigla, uključujući sedmu poziciju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti prošlog avgusta.

Uprkos izuzetnom sportskom uspehu, zanimljivo je primetiti da finansijska nagrada za ovakav plasman nije u skladu sa veličinom postignutog rezultata. Iako je nagrada od 6000 dolara svakako značajna, posebno za mladu sportistkinju, čini se da ne odražava potpuno veličinu njenog uspeha s obzirom na svetski nivo takmičenja.

Republika

Foto: Starsport

Angelina Topić

U poređenju sa nagradama za osvajače zlatnih medalja od 40.000 dolara, drugoplasirane sa 20.000 dolara, kao i nagradama do šestog mesta od 10.000, 8000, i 6000 dolara, jasno je da postoji značajna razlika u finansijskoj podeli za različite pozicije na takmičenju.

Ukupan nagradni fond za ovogodišnje Svetsko dvoransko prvenstvo iznosi 2.464.000 dolara, pri čemu je nagrada za obaranje svetskog rekorda čak 50.000 dolara. Ovi podaci pružaju uvid u finansijske aspekte svetskog atletskog takmičenja i pokazuju značajan jaz u nagradama između različitih pozicija.

Uspeh Angeline Topić na Svetskom atletskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu zaslužuje veliko priznanje i divljenje, uprkos nedovoljnoj finansijskoj podršci koju je dobila za svoj izuzetan plasman. Nadamo se da će se u budućnosti pružiti veća podrška sportistima koji postižu izvanredne rezultate na svetskim takmičenjima poput ovog, kako bi se adekvatno vrednovao i nagradio njihov trud i talenat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading