NAJPLAĆENIJI SPORTISTA SVETA PRIZNAO: Otišao sam ZBOG PARA!

Autor:

Sport

27.02.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lova do krova.

NAJPLAĆENIJI SPORTISTA SVETA PRIZNAO: Otišao sam ZBOG PARA!

Foto: printscreen twitter

Španski golfer Džon Ram je prošlog decembra privukao pažnju medija kada je potpisao neverovatan ugovor vredan 500 miliona dolara sa Saudijskom organizacijom LIV Golf, čime je postao najplaćeniji sportista na svetu. Iako je javno kritikovao LIV u prošlosti, Ram je iskreno priznao da je glavni motiv za njegov prelazak u Saudijsku Arabiju bila značajna finansijska stimulacija.

U intervjuu za ESPN, Ram je otkrio: - Ne želim da zaobiđem tu temu jer nema smisla. Postoji velika razlika u načinu na koji se golferi ovde nagrađuju. Lagao bih ako to nije bio veliki deo odluke. Ukratko, plaćen sam više da radim isti posao, i imam više slobodnog vremena. Ne znam za druge ljude, ali to je zvučalo dobro meni - rekao je Ram

 


Značajan uticaj investicija Saudijske Arabije na sportsko tržište postao je očigledan kroz priliv renomiranih sportista u region. Dok se fokus prvobitno usmerio na fudbal, sa nekoliko velikih zvezda koje su prešle u Saudijsku Arabiju, jasno je da privlačnost prevazilazi samo jedan sport. Neviđeni ugovor Džona Rama primer je privlačnosti Bliskog istoka za sportiste koji traže unosne prilike.

Ramov hrabar priznanje da je prioritet u njegovoj odluci bio finansijski dobitak, a ne drugi faktori, izdvaja ga od onih koji su naveli "nove izazove" kao razlog za prelazak u Saudijsku Arabiju. Njegova iskrenost baca svetlo na značajne novčane disparitete koji su uticali na njegov izbor da pređe u LIV Golf. Uprkos njegovim početnim rezervama o formatu takmičenja, Ramova odluka naglašava privlačnu moć značajnih finansijskih nagrada koje nude saudijski projekti.


Važno je napomenuti da je Ram, trenutno rangiran kao treći najbolji golfer na svetu i trenutni šampion Mastersa, već zaradio više od 50 miliona dolara tokom karijere. Čak ni neverovatan godišnji ugovor od 500 miliona dolara nije njegov maksimum, jer u zavisnosti od njegovih rezultata, on potencijalno može zaraditi i do 570 miliona dolara godišnje od saudijske organizacije. Ova ogromna cifra potvrđuje Ramov položaj kao pionira u svetu profesionalnog golfa, obeležavajući prelomni trenutak u finansijskom pejzažu ovog sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading