PREOKRET FINSKE: Rivali Srbije odigrali SPEKTAKULARAN MEČ!

Autor:

Sport

26.02.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika borba u skandinavskom derbiju.

PREOKRET FINSKE: Rivali Srbije odigrali SPEKTAKULARAN MEČ!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Finske ostvarila je važnu pobedu nad Danskom rezultatom 89:85, nakon uzbudljive utakmice koja je obeležila drugo kolo grupe G kvalifikacija za Evrobasket 2025. Danci su dominirali u prvom poluvremenu, stekavši značajnu prednost od 18 poena, ali su Finci uspeli da se vrate i izjednače rezultat do kraja treće četvrtine. Potom su demonstrirali izuzetnu borbenost i odlučnost, ostvarivši preokret i zasluženo osvojili važne bodove.


Najefikasniji igrač Finske bio je Jantunen, koji je briljirao sa 19 poena, pružajući ključni doprinos timskoj pobedi. Pored njega, Madsen je postigao 15 poena, Mađuni 14, a Valtonen 13, čime su igrači Finske pokazali izuzetnu ravnotežu u napadu.
 


Sa druge strane, danskim timom predvodio je Lundberg sa impresivnih 25 poena, dok je Larsen doprineo sa 20 poena, ali njihovi napori nisu bili dovoljni da sačuvaju prednost iz prvog poluvremena.

Nakon ove uzbudljive utakmice, Finska će se suočiti sa Gruzijom na domaćem terenu u narednom prozoru kvalifikacija, dok će Danska dočekati Srbiju. Obe reprezentacije imaju po jednu pobedu i poraz nakon dva odigrana kola, što najavljuje još uzbudljivih okršaja u nastavku takmičenja.

Finska je pokazala izuzetnu mentalnu snagu i sposobnost da se vrate iz teške situacije, što će ih svakako motivisati za naredne izazove. S druge strane, Danska će tražiti način da se oporavi od poraza i pripremi se za susret sa Srbijom, obećavajući nove izazove i neizvesnost u grupi G kvalifikacija za Evrobasket 2025.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading