OD BLATA DO ZLATA: Preko zatvora, drogiranja, nasilja u porodici do MMA ZVEZDE!

Autor:

Sport

27.02.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudesna životna priča Mirana Fabjana.

OD BLATA DO ZLATA: Preko zatvora, drogiranja, nasilja u porodici do MMA ZVEZDE!

Foto: instagram.com

MMA je jedan od najbrže rastućih sportova što se popularnosti na ovim prostorima tiče.

Borci poput Vasa Bakočevića, Darka Stošića, Džokera Ilića i mnogih drugih približili su ovaj sport velikom broji ljudi u Srbiji.

Pored najboljih svetskih i evropskih organizacija poput UFC-a, Belatora, KSW-a, Prajda, jedna regionalna organizacija u vlasništvu Dražena Forgača, zvana FNC pravi spektakle na prostoru bivše Jugoslavije.

Organizovali su događaj u hali Aleksandar Nikolić gde su se borili Vaso Bakočević i Francisko Bario Kroata, a puna hala je pokazala da je broj ljubitelja MMA u regionu ogroman.

Poslednji događaj napravljen je u Sarajevu, a on je zanimljiv jer se na njemu "stvorila" nova regionalana zvezda u vidu Mirana Fabjana.

Borio se Fabjan sa Tomislavom Spahovićem, poigravao se u ringu i pokazao da je pred njim svetla MMA budućnost.

Republika

Foto: instagram.com

Fabjan na meču sa Spahovićem

 

Ipak, ono što je zanimljivije od njegovog stila borbe je životni stil, koji je vredan pisanja romana.

Naime, Fabjan je bio izuzetno problematičan, konzumirao je droge, tukao je svoju ženu, završio je iza rešetaka, a onda je odlučio da je svemu kraj i da će se posvetiti sportu i promeniti navike iz korena.

Svoju ispovest izneo je u podkastu MMA Institut.

 -Pre nekih šest meseci sam primio Islam. Životna situacija mi je tako pala. Moja porodica su katolici, ja sam kršten, imam sve katoličke sakramente, ali nekako mi je u životu sve bilo puno iskušenja. Imao sam neki loš period, drogirao se, bio u depresiji, uzimao kokain, pio... Bio sam stvarno lud. K***e, droga, alkohol... To je bilo godinu, dve dana do kraja.  Razvodio se sa ženom - počeo je Fabjan, pa nastavio:

- Onda mi je došao period gde sam mislio o samoubistvu. Bio sam baš u k***u, moglo bi se reći. Onda sam nekako došao do Dževada Poturka, pričao malo sa njim. Kroz Islam sam se spasao svega toga. Dobio sam se u ovoj veri. Sad ne pijem, ne uzimam ništa već dugo vremena. Život mi se posložio, Bog me je vratio mečevima. Nema ko drugi. Ja sam završio karijeru, svi su zaboravili na mene. Nisam se družio sa prijateljima, bio kući, drogirao se, imao prijatelje koji se drogiraju sa mnom, j***o k***e, svašta baš

Po glavi su mu se motale i one najcrnje misli...

- Onda sam video da mi treba promena, ili da se ubijem. Ja sam stvarno išao na to da se ubijem. Nisam skupio m**a da uradim to do kraja, i onda sam došao kući... Bio sam baš, ne znam kako da opišem... Baš to me je probudilo, što imam decu, što sam izgubio prijatelje, familiju... Samo sa decom sam ostao u dobrim odnosima. Dva dana u nedelji sam bio trezan, išao po decu, nekako izgurao da oni ne primete ništa, gledao treninge, jer baš pratim njihovu sportsku karijeru, vodio ih na neke utakmice. Kad sam imao decu kod sebe, nisam se drogirao, a inače je bilo baš gadno. I onda, kad nisam skupio m**a da se ubijem, sam rekao, ajde, moja deca to ne zaslužuju i preokrenuo život

Razgovori sa poznatim bosanskim kik-bokserom, Dževadom Poturkom, doveli su ga do Islama...

- Onda sam nekako došao do tog Islama. Dževad i ja smo baš u dobrim odnosima, imali smo jednu borbu. Mi smo pričali kao prijatelji više puta. Znao sam da je on u toj veri, puno puta smo i pričali o tome. Ne znam kako me je Bog doveo do tamo, jer u životu ti se desi ono što treba. Ja sam uveren u to.

Ipak, sada drugačije gleda na sve to.

- Bio sam u zatvoru, u najvećem k***u, upoznao tamo Gerda, i ponovo zavoleo trening. Izašao iz zatvora, prestao sa svim, primio Islam, vratio se sportu... Kad sam bio na najvećem dnu, kao u "jing i jang", u svakom crnom se desi nešto dobro. I sad, nije mi teško što sam prestao sa drogom, nego više uopšte ni ne pomislim na to. Kad sad pogledam tog luzera, koji pije džin i jede mandarinu jer je potrošio tonik, šmrčem, gledam p*****e, zaluđen od kokaina... Kad ja pogledam onog Mirana luzera, pljunuo bih ga u facu. Katastrofa... 

Dotakao se Fabjan i perioda iza rešetaka.

- Bio sam u zatovru jer sam prebio nekog momka, koji me je zvao tamo. "Spalio" sam mu tri šamarčine. Luzer najveći u Sloveniji. Ja mu "ispalim" tri šamarčine, prvi šamar ga zaljulja, "Miran molim te, nemoj", šta nemoj, šta j***š... Zvao je moju ženu, da sam ja izašao iz zatvora, dođi u "kanal". Ja odem tamo, nađem ga, pije sa prijateljima. Prijatelji beže na jednu, a on na drugu stranu. Ja ga uhvatim, i tri šamara mu udarim, od jednog mu je pukla bubna opna, i godinu dana zatvora za to. Nikad kažnjen pre, ali godinu dana jer si borac. 

Pomenuo je i sukob sa bivšom suprugom, kojoj je udarao šamare.

- Onda sam imao sukob sa bivšom ženom, i to sam jako u***o. Izlupao joj šamare, ništa joj nisam slomio, i dve godine i deset meseci sam išao u zatvor. Još šest meseci sam dobio pošto sam rekao onom debilu "Ajde, nemoj da me prijaviš, nemoj da pričaš gluposti, da se ne bi ceo život okretao iza leđa. Za to sam dobio šest meseci... Ovi naši nisu normalni... Imao sam dve godine i deset meseci zatvorske kazne, i dobio sam ovaj "člen". U Sloveniji možeš, tokom do tri godine, da ideš unutra samo za vikend, dva dana u nedelji. Ja idem dva dana u nedelji unutra, a onda mi daju test za kokain, osam i po meseci pre isteka kazne, pozitvno...

Ipak,tokom boravka u zatvoru, uspeo je da se vrati sportu.

- Onda sam išao u zatvor. I tamo, sa tim sam počeo malo da se dižem, da idem malo gore, i da se vratim sportu. Onda sam polako upoznao Saru, i baš mi ide život sada. Sa decom imam fenomenalan odnos, imam tri sina, sportisti... Dva igraju fudbal, srednji je u košarci... Svi su istinski sportisti, ja ne dozvoljavam da se vara. Gledaj, ako ćeš varati kao dete u sportu, ti ćeš varati i u životu. Kod mene je prvo ono - budi pošten. 

Dotakao se ponovo i same vere...

- Ja nisam bio katolik. To mogu da kažem, ja nikada nisam bio katolik. Bio sam kršten, uzgajan sam u katoličkoj veri, ali nikad nisam bio katolik. Nikad se nisam iskreno molio Bogu, nikada nisam molio Boga iskreno da mi oprosti nešto... A ovde, u Islamu, molim pet puta dnevno, i baš verujem u to da sve što radimo na ovom svetu je samo ispit za posle. Normalno je da ti grešiš, ali bar se trudim da ne grešim na onim istim stvarima... Da ne pijem alkohol, da ne gledam p*****e, da ne ogovaram ljude. Da probam da ispravim ove "male" grehe. Da ne ogovaram ljude, da ne vičem na decu. Tako, male grehe treba izbegavati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading