MA BRAVO, MAJSTORE! Aleksandar Komarov je ŠAMPION Evrope!

Autor:

Sport

13.02.2024

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh zlatnog momka sprskog sporta!

MA BRAVO, MAJSTORE! Aleksandar Komarov je ŠAMPION Evrope!

Foto: Rvački savez Srbije

Reprezentativac Srbije u rvanje Aleksandar Komarov novi je šampion Evrope u kategoriji do 87 kilograma.

Komarov svoju dominaciji na šampionatu u Bukureštu potvrdio i u velikom finalu gde je u borbi za zlatnu medalju savladao Turčina Alija Čengiza sa uverljivih 4:1.

Na putu do finala Komarov je pobedio Litvanca Martinasa Nemsevičijusa sa 7:0, zatim je bio bolji od Mađara Ištvana Takača, aktuelnog prvaka Evrope.

U četvrtfinalu je savladao je i olimpijskog šampiona Žana Belenjuka iz Ukrajine sa 3:1.

Republika

Foto: Rvački savez Srbije

Aleksandar Komarov

 

KO JE ALEKSANDAR KOMAROV

Nastupao je za Rusiju, ali je fenomenalni rvač oženio je  Nevenu Vulović, nekadašnju kadetsku i juniorsku reprezentativku Srbije i odlučio da sa izabranicom srca živi u njenom rodnom Kragujevcu. Promenio je sportsko državljanstvo i nije pogrešio.

Komarov je duži period trenirao sa rvačima ekipe Kragujevca, polufinaliste poslednjeg plej ofa i u narednoj godine braniće boje ovog kluba. Sa Orlovima je odradio bazične pripreme u španskom SC Sijera Nevada. Kao član reprezentacije Rusije, osvojio je više medalja.

Takmiči se u kategoriji do 87 kg, kao i Zurabi Datunašvili, koji je završio karijeru i proslavio se u dresu srpskog izabranog tima. Komarov je bio dvostruki kadetski svetski i evropski prvak, isti broj puta bio je šampion i u juniorskoj konkurenciji, a osvojio je zlatne medalje na Svetskom i Evropskom za mlađe seniore (do 23 godine). Kao senior bio je dva puta treći na EP, u Bukureštu (2019) i Rimu (2020).

Nakon zlata na Evropskom prvenstvu za Srbiju nejgovo ime će ostati upisano zlatnim slovima u istoriju našeg rvanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading