HIT IZJAVA HRVATA NA KLUPI EFESA: "Moja TRAUMA se zove Dušan Kecman"!

Autor:

Sport

27.02.2024

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni punih 14 godina kasnije Hrvate ne prolazi bol.

HIT IZJAVA HRVATA NA KLUPI EFESA: "Moja TRAUMA se zove Dušan Kecman"!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana dočekuju Anadolu Efes u okviru 27. kola Evrolige u četvrtak od 20.30 časova, a ovo je jedna od bitnijih utakmica ukoliko izabranici Željka Obradovića žele plasman u plej-in/of elitnog takmičenja.

Turskom timu ne cvetaju ruže ove sezone, a to je uslovilo promenu trenera, te je Erdema Džana na klupi nasledio Hrvat Tomislav Mijatović.

Pred dolazak u Beograd, razgovarao je za "Sportklub", a prisetio se čuvenog finala AdmiralBet ABA lige 2010. godine između Cibone i Partizana, kada je Dušan Kecman utišao Zagreb.

Mijatović je tada bio pomoćnik u Ciboni, a poraz ne može da preboli.

- Znaš kako, svako ima neke traume iz detinjstva, imam i ja jednu. Zove se Dule Kecman - rekao je Mijatović, pa nastavio:

- Ako tu utakmicu staviš u kontekst današnjih utakmica, ona je neponovljiva. Danas imaš sve moguće videe, analize, snimke, zaustavljanje i čuda. To je utakmica koja se događa jednom u sto godina, a ja sam, nažalost, bio na drugoj strani. Izvukao sam deblji kraj u tom meču. Vrlo, vrlo traumatično iskustvo i traumatična scena u mom sportskom životu.

Ni 14 godina kasnije ne uspeva da objasni šta se sve desilo u poslednjih nekoliko sekundi utakmice.

- I danas kad, nelagodno, vraćam film imaj jedan ‘dilit“ faktor u svojoj glavi po pitanju te utakmice. Bolno iskustvo, bolno, vrlo bolno. Pričam sa smeškom, ali nije mi baš do smeška - rekao je Mijatović.

Ostaje nada da neće imati pozitivnija iskustva ni nakon meča u Beogradu, te da će se vratiti u Tursku pognute glave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading