TRAGEDIJA U FORMULI 1! Preminuo Vilson Fitipaldi

Autor:

Sport

23.02.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brat legendarnog asa Emersona Fitipaldija, bio je veoma uspešan u najbržem svetskom "letećem cirkusu".

TRAGEDIJA U FORMULI 1! Preminuo Vilson Fitipaldi

Foto: printscreen/Twitter

Legendarni vozač Formule 1, Vilson Fitipaldi, preminuo je u Sao Paolu u 81. godini života.

Fitipaldi je bio poznat po svojoj impresivnoj karijeri u Formuli 1, tokom koje je učestvovao na 38 trka. Debitovao je 1972. godine, a zatim je vodio Fitipaldi Formula 1 tim, za koji je vozio u mnoge trke između 1974. i 1982. godine.

Vilson Fitipaldi je bio brat svetskog šampiona Emersona Fitipaldija, koji je bio dvostruki šampion sveta u Formuli 1. Ova porodična veza dodatno je obogatila svet najbržeg "letećeg cirkusa" na svetu i ostavila neizbrisiv trag u istoriji automobilizma.

 

 

Fitipaldi je debitovao u Formuli 1 1972. godine na Gran Priju Španije, a njegov poslednji nastup bio je 1975. u Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom svoje karijere, ostvario je značajne rezultate i stekao poštovanje širom sveta.

Vilson je proveo poslednje dane svog života u bolnici, nakon što mu se parče mesa zaglavilo u grlu na njegov 80. rođendan 25. decembra. Nažalost, porodica nije uspela da mu oslobodi dotok vazduha, što je rezultiralo srčanim udarom. Nakon borbe koja je trajala dva meseca, njegovo srce nažalost nije izdržalo.

Mlađi od čuvene braće Fitipaldi će zauvek ostati upamćen kao jedan od ikona Formule 1, a njegova strast prema trkama i doprinos automobilizmu ostavili su neizbrisiv pečat u istoriji ovog sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading