ANDRIJA KOSTIĆ JE ČUDO OD DETETA! Voziću bolid 260 KM/H, ko ima strah, ne može do uspeha!

Autor: V. Z.

Sport

21.02.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Republiku govori polaznik tima u kojem je znanje pekao Maks Ferštapen.

ANDRIJA KOSTIĆ JE ČUDO OD DETETA! Voziću bolid 260 KM/H, ko ima strah, ne može do uspeha!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Pažnja, pažnja, ovaj klinac obećava! Andrija Kostić ima samo 14 godina i za samo dve godine za volanom toliko je evoluirao da je stigao čak do Formule 4, poligona koji su prošli neki od najboljih vozača današnjice.

Mladi Srbin je, naime, potpisao ugovor s renomiranim holandskim "Van Amersfut rejsing timom", u kojem su znanje pekli trostruki prvak Formule 1 Maks Ferštapen, Šarl le Kler, sin Mihaela Šumahera Mik i drugi... Andrej će imati čak 48 trka u sezoni (šampionat Italije početkom maja i Evrope u avgustu), a za to je potrebno mnogo rada, truda i odricanja.

- Mislim da ću imati bolid da se na svakoj trci borim za pobedu. Na dosadašnjim testiranjima uvek sam bio među pet najboljih. Nadam se da ću dostići moj san da vozim Formulu 1 - kaže Andrija i dodaje:

Foto: ST/Vladimir Lukić

Andrej Kostić

- Ponosan sam što sam Srbin, što mogu da predstavljam svoju državu, da pokažemo da iz jedne male zemlje imamo velike sportiste poput Novaka Đokovića i drugih.

Prosto je neverovatno kolikom dozom samopouzdanja odiše ovaj učenik osmog razreda jedne osnovne škole iz Beograda, koju ne zanemaruje uprkos meteorskom usponu na stazi.

- Do toga se dolazi brzinom, kada vidite da ste brzi, onda dolazi samopouzdanje. Pokazao sam da imam talenta i potencijala - kaže mladi Srbin.

Intervju s Andrijom pogledajte ovde:

Njegov otac Miloš ponosan je na naslednika, a inače je i sam zavisnik od adrenalina i brze vožnje.

- Adrenalin me privlači. Počeo sam na kartingu s tatom, a kada smo shvatili da sam brži od njega, onda smo počeli ozbiljnije da radimo. Mašina koju ću voziti ima 190 konja, ali sa 500 kilograma težine bolida. Može na pravcu da razvije 260 km/h. Ima ogromnu silu potiska. Strah ne postoji. Sa strahom ne može do uspeha - zaključio je Andrija Kostić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading