SRBIJA DOBIJA ZVEZDU FORMULE 1: Mladi vozač ide stopama Ferštapena, Šumahera i Leklera!

Autor: P. Z.

Sport

06.02.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nekoliko godina bi "najbrži cirkus na svetu" mogao da postane još popularniji kod nas.

SRBIJA DOBIJA ZVEZDU FORMULE 1: Mladi vozač ide stopama Ferštapena, Šumahera i Leklera!

Foto: TikTok printscreen/fokus_auto

Andrija Kostić

Malo koja država na svetu može se pohvaliti da je toliko talentovana za sport kao što je to Srbija. Naši sportisti godinama unazad beleže fenomenalne rezultate u tenisu, košarci, vaterpolu, odbojci, atletici, borilačkim sportovima, dok se čak i u fudbalu ili rukometu možemo pohvaliti odličnim individualcima, ali izostaju timski uspesi.

Međutim, ono što nam kao naciji manjka su uspesi u automoto sportu, osim Dušana Borkovića koji je prethodnih godina bio odličan. Ipak, pravi ljubitelji brzine su se oduvek nadali da bi mogli da gledaju domaćeg vozača u Formuli 1.

Do sada je tome najbliži bio Miloš Pavlović, koji je dogurao do GP2 serije (sadašnja Formula 2), ali bi to u narednim godinama moglo da se promeni.

Naime, 14-godišnji Andrija Kostić potpisao je kratkoročni ugovor sa Van Amersfort timom, koji se takmiči u Formuli 4!

Radi se o jednoj od dve najbolje ekipe u ovoj seriji, a za koju su na početku karijere vozili i Maks Ferštapen, Šarl Lekler i Mik Šumaher.

- Prvi put sam karijeri seo u bolid bilo koje formule, a ne karting, i to pre dva meseca i prezadovoljan sam. Još važnije, ekipa je veoma zadovoljna brzinom mog napretka i postoji velika šansa da sledeće godine vozim punu sezonu u italijanskoj Formuli 4 za VAR. Svestan sam da još uvek nismo potpisali ugovor, ali opcija za to postoji i ukoliko uspešno završimo pregovore sa sponzorima, sledeće godine ću biti najmlađi takmičar u prvenstvu - rekao je Kostić za "Fokus Auto".

Takođe, dodao je i da je Formula 1 za sada daleko, te da je primarni cilj da zahvaljujući dobrim rezultatima pronađe sponzorstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading