VELIKO PRIZNANJE ZA NAŠU DRŽAVU! Srbija domaćin Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

31.01.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmice će se igrati u Rumi od 11. do 13. aprila.

VELIKO PRIZNANJE ZA NAŠU DRŽAVU! Srbija domaćin Evropskog prvenstva!

Foto: pixabay.com

Odbojkašice kadetske i juniorske selekcije Srbije biće domaćini u Rumi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, objavila je danas Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

Ženska kadetska reprezentacija Srbije biće domaćin II runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, kada će od 11. do 13. aprila ugostiti Holandiju, Češku i Severnu Makedoniju.

Plasman na Evropsko prvenstvo do sada su izborili Grčka, Rumunija, Turska, Finska, Hrvatska, Poljska i Belgija.

U drugoj rundi plasman na šampionat Starog kontinenta ostvariće pobednici pet kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Republika

Foto: cev.lu

kadetkinje Srbije

Ženska juniorska reprezentacija Srbije igraće u A grupi II runde kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2024. od 4. do 6. aprila u Rumi sa Rumunijom, Austrijom i Belgijom.

Plasman na završni turnir 2024. do sada su ostvarili Bugarska, Irska, Turska, Švedska, Hrvatska, Poljska i Italija.

Odlazak na evropski šampionat iz II runde kvalifikacija obezbediće pobednici pet grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Juniorke Turske brane titulu, pošto su u finalu savladale Srbiju rezultatom 3:2 u Zenici, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović". Srpkinje su u tom duelu imale 2:1 vođstvo u setovima, ali su na kraju poražene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading