ODBOJKAŠI REKLI NE! Reprezentacija Srbije odbila da igra protiv tzv. Kosova! Albanci traže SANKCIJE za "orliće"

Autor: P. Z.

Sport

21.01.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč je trebalo da se igra u Severnoj Makedoniji.

ODBOJKAŠI REKLI NE! Reprezentacija Srbije odbila da igra protiv tzv. Kosova! Albanci traže SANKCIJE za "orliće"

Foto: Shutterstock

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije do 18 godina odbila je da odigra meč protiv selekcije tzv. Kosova u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

Meč je trebalo da se odigra u Strumici, Severnoj Makedoniji, ali je Srbija odlučila da ne izađe na teren.

Na kraju, pobeda je dodeljena reprezentaciji lažne države Kosovo službenim rezultatom 3:0.

To je trebalo da bude meč za peto mesto u kvalifikaciama koje su igrane u Severnoj Makedoniji. Prethodno je Srbija bila poslednjeplasirana u B grupi, iza Rumunije i Turske, dok je selekcija tzv. Kosova bila treća u A grupi, iza Grčke i Severne Makedonije.

Republika

Foto: OSSRB

Kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije

Zvanično obrazloženje odbijanja da se izađe na teren bilo je to da je čak devet odbojkaša bilo pod temperaturom. To je izazvalo burne reakcije, a albanski mediji prenose da će Odbojkaški savez tzv. Kosova zatražiti sankcije protiv Srbije, smatrajući da je "zvaničan razlog neodrživ".

Očekuje se da će Evropska odbojkaška federacija razmotriti situaciju i doneti odluku o eventualnim sankcijama naše reprezentacije celokupnog Odbojkaškog saveza Srbije.

Odbojkaški savez tzv. Kosova najavio je da će tražiti od Evropske odbojkaške federacije da Srbija bude sankcionisana zbog odbijanja da odigra meč.

Ostaje da se vidi kakve će biti posledice ovog poteza naših "orlića", odnosno kako će Evropska odbojkaška federacija reagovati na zahteve oba saveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading