SRPSKI SPORTISTI NAJPLAĆENIJI ILI SU U SAMOM VRHU: Rivalima suze rone i zarađuju MILIONE!

Autor: M. M.

Sport

29.01.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković najviše od svih prihodovao u tenisu, Boškovićevoj najveći ugovor u odbojci, samo dvojica ispred Jokića u košarci.

SRPSKI SPORTISTI NAJPLAĆENIJI ILI SU U SAMOM VRHU: Rivalima suze rone i zarađuju MILIONE!

Foto: Starsport, Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Odavno je poznato da su sportisti možda i najbolji ambasadori Srbije u svetu, a budući da u svojim domenima dostižu vanserijske rezultate, posledično im sleduje i velika zarada.
Osim popularnosti, Srbi se u različitim sportovima mogu pohvaliti enormnim platama, na kojima im mogu pozavideti mnogi. A posebno se ističu njih troje. U pitanju su teniser Novak Đoković, košarkaš Nikola Jokić i odbojkašica Tijana Bošković.

Popularni Džoker je apsolutno bez konkurencije. Jedan od najboljih igrača današnjice, dvostruki MVP NBA lige i aktuelni šampion sa Denver Nagetsima, po slovu ugovora, godišnje zarađuje 47.607.350 dolara (43.902.022 evra). Osim po igračkim kvalitetima, mada je to diskutabilno, u samom je vrhu po plati u najjačoj ligi sveta. Zapravo samo dvojici američkih igrača trenutno gleda u leđa. Prvoplasirani Stefon Kari prihoduje četiri miliona evra više, Lebron Džejms tričavih 50.000 dolara više, dok Jokić treću poziciju deli sa Kevinom Durentom.

I vrapci na grani znaju domete našeg Noleta. Nažalost, nije uspeo da dođe do 11. titule na Australijan openu nedavno, inače prvom grend slemu sezone (24 ukupno), ali će mu činjenica da je najviše inkasirao u prethodnoj 2023. barem donekle odagnati muke. Naime, prema Forbsu, Novak Đoković je najplaćeniji teniser sveta za prošlu godinu. Samo od turnira lane na račun mu se slilo 15.936.000 dolara (14.695.685 evra), dok je od propratnih izvora prihoda poput raznih sponzorstava, uzeo još minimum 25 miliona (23.054.225 evra). S tim da je presek stanja bio obračunat u avgustu 2023, dakle, četiri meseca ranije. Drugi je Karlos Alkaraz s desetak miliona manje.

Na ovoj listi velikana srpskog sporta nalazi se i jedna dama. Pogađajte - Tijana Bošković. Srpska odbojkašica je poput sunarodnika takođe dominantna u svojoj disciplini, a to je nedavno stiglo na naplatu. Boškovićeva je, naime, produživši saradnju s Ezačibašijem do 2025, potpisala najveći ugovor u istoriji odbojke. Iako Turci nisu želeli da iznose detalje i brojke, tamošnji mediji javljaju da je u pitanju suma od 2.500.000 evra godišnje. Zanimljivo, Srpkinja je prešišala i mušku konkurenciju, budući da najplećeniji odbojkaš Vilfred Leon ima platu od 1.600.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading