FRANCUZI NADOMAK POLUFINALA: Nikola KARABATIĆ pisao ISTORIJU! Hrvati u suzama!

Autor: M. M.

Sport

18.01.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završnica EP u rukometu.

FRANCUZI NADOMAK POLUFINALA: Nikola KARABATIĆ pisao ISTORIJU! Hrvati u suzama!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Karabatić

Rukometna reprezentacija Francuske u prvom kolu grupe 1 na Evropskom prvenstvu savladala je selekciju Hrvatske sa 34:32.

Sada su komšije u nezgodnoj situaciji u borbi za medalju u Nemačkoj i nemaju pravo na kiks do kraja, dok su Francuzi došli nadomak polufinala.

Hrvati su bolje otvorili utakmicu i imali vodstvo 7:5, da bi Francuzi preokrenuli i došli u vodstvo, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 18:18.

"Trikolori" su u nastavku zaigrali mnogo bolje i ofanzivnije, koristi greške i slabiju realizaciju hrvatskih rukometaša, koji su propustili nekoliko prilika za izjednačenje, te priveli utakmicu kraju u svoju korist sa dva gola razlike.

Legendarni francuski rukometaš Nikola Karabatić na ovom susretu postigao je pet pogodaka i stigao do brojke od 289 golova u karijeri, postavši tako najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava. Na taj način je pretekao dosadašnjeg rekordera Gudjona Valura Sigurdsona.

Ipak, Francuze je do pobede vodio Dika Mem sa šest pogodaka, dok je Tournat je susret završio sa četiri gola. Zvonimir Srna je bio najbolji kod Hrvatske sa šest golova, a Karačić, Maraš, Klarica i Jelinić dodali po četiri.

U sledećem kolu Francuska će igrati protiv Islanda, rivalom Srbije u prvoj fazi, dok će selekcija Hrvatske snage odmeriti sa selekcijom Mađarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading