KO JE PSIHOPATA UBICA: Monstrum MASAKRIRAO ŽENU, a sada je SLOBODAN ČOVEK!

Autor:

Sport

05.01.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paraolimpijac izašao iz zatvora.

KO JE PSIHOPATA UBICA: Monstrum MASAKRIRAO ŽENU, a sada je SLOBODAN ČOVEK!

Foto: Tanjug/AP

Oskar Pistorijus je od javnog heroja kao paraolimpijski šampion postao osuđeni ubica. Ludak koji je se tukao i u zatvoru zbog telefona, skandalozne izjave o “mirisu krvi” su šokirale sviet, a mnogi pamte i svađu sa bivšom taštom.

Paraolimpijac se nalazio u zatvoru od 2014. godine kada je osuđen na pet godina, kazna koja je kasnije promenjena na 13 godina i pet meseci zatvora. Nakon što mu je uslovno puštanje na slobodu odbijeno u martu, stekao je pravo na ponovno podnošenje zahteva kada mu je Visoki sud pomerio početak izdržavanja kazne sa 2017. na 2016. godinu.

Pistorijus je pucao na Stinkampovu više puta kroz vrata kupatila, da bi kasnije tvrdio da je mislio da je rieč o provalniku.

Oskar, koji je danas 37-godišnjak, živeće pod strogim uslovima do isteka kazne 2029. godine. Prema južnoafričkom zakonu, svi prestupnici imaju pravo na uslovni otpust pošto odsluže polovinu ukupne kazne, koja je za Pistorijusa konačno određena 2017. na 13 godina i pet meseci.

 

 

Veštaci iz Južne Afrike rekli su 2016. godine da je Oskar Pistorijus “previše anksiozan i depresivan” da bi mogao da svedoči na saslušanju na sudu. Međutim, izgleda da se oporavio, pa je u svom prvom televizijskom intervjuu, svega par dana kasnije, do detalja ispričao kako je ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.

Uzeo sam Rivin život i moram da živim sa tim. I dalje mogu da osjetim miris i toplinu njene krvi na rukama. I znam da je to moja krvica, da sam to ja uradio – rekao je bivši paraolimpijac Oskar Pistorijus u intervjuu za ITV i dodao da zbog zločina koji je počinio “mrzi sebe”.

- Razumem bol koji osjećaju ljudi koji su voleli Rivu i kojima nedostaje. I ja osjećam tu bol. I ja osjećam istu mržnju prema sebi koju oni osećaju prema meni. Ni ja ne mogu da razumem šta se dogodilo. Kada pogledam unazad, svaki put pomislim – kako je ovo moglo da se dogodi? Kako je ovo moglo da se dogodi? – rekao je.

Opisao je svoju verziju događaja.

- Skinuo sam protetičke proteze i otišao u krevet – počeo je priču Pistorijus i nastavio:

 Pre nego što sam legao, rekao sam svojoj devojci: “ako zaspim, je l možeš samo da zatvoriš vrata i ugasiš televizor? pričao je on.

Obuzeo me je taj strah da je neko ušao u kuću. Neko je i zaista obijao naš dom u tom trenutku. Moja prva pomisao bila je da moram da uzmem pištolj. Ako je provalnik već ušao u kuću kroz prozor, onda je pitanje sekunde kada bi ušao u spavaću sobu. Uplašio sam se i šapnuo sam Revi “lezi na pod i pozovi policiju” – dodao je.

Bivši paraolimpijac rekao je da tada nije imao proteze, jer nije stigao da ih stavi i da je bez njih gotovo puzeći otišao do hodnika i počeo da puca uz povike “gubi se iz moje kuće”.

Strah me je nadvladao. Što sam više vikao, to sam se više plašio. Da sam oklevao mogli su da dođu i da mi uzmu pištolj i da pucaju na nas. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Video sam otvoren prozor. Vrata su lupila. U pola noći. Reva je pored mene u krevetu - rekao je Pistorijus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading