EPILOG NAVODNOG RATNOG ZLOČINA: Podignuta optužnica za ubistvo dede Luke Modrića!

Autor: M. M.

Sport

03.01.2024

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tereti se bivši policajac.

EPILOG NAVODNOG RATNOG ZLOČINA: Podignuta optužnica za ubistvo dede Luke Modrića!

Foto: Prinsrkrin

Županijsko državno tužilaštvo Hrvatske podiglo je optužnicu za navodni ratni zločin protiv Željka Badže, koji se tereti da je ubio dedu Luke Modrića 1991, piše "Jutarnji list"

Badža je inače bivši policajac koji danas ima 63 godine, a koji se pre deset godina preselio u Australiju. Terete ga za niz likvicacija krajem 1991. godine, a među njima je navodno i deda Luke Modrića koji je ubijen 18. decembra u mesto Zaton Obrovački blizu starog puta. Navodno je Badža zajedno sa pripadnicima svoje jedinice presreo 61-godišnjeg Luku Modrića, po kojem je hrvatski fudbaler kasnije i dobio ime.

Bio sam vrlo emotivno povezan sa svojim dedom. Po njemu sam dobio ime. Nije bilo lako kad se to dogodi mladoj osobi i to ne možeš da razumeš. Više nije s nama i ne možemo da ga vratimo. Nisam razumeo šta se dogodilo kad su ga doneli u kuću. Jedino što sam osetio bila je tuga. Otac me zagrlio, odveo do sanduka i rekao 'sine, reci zbogom svom dedi'. Nisam shvatio da je to poslednji put da ga vidim. Srce mi se para svaki put kada se setim kako je preminuo, bukvalno na kućnom pragu. Iako sam još malen, osetio sam puno straha u životu. Strah od rata i granata polako ostavljam iza sebe. Nikad neću zaboraviti osećaj straha kada su četnici ubili mog dedu. Toliko sam ga voleo. Svi su plakali, a ja nisam mogao da razumem da mog voljenog oca više nema - rekao je svojevremeno kapiten hrvatske reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading