PRE 11 GODINA SVIREPO JE UBIO SVOJU DEVOJKU! Bivši šampion PUŠTEN na slobodu!

Autor:

Sport

05.01.2024

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o uslovnoj kazni, ali se ubica našao na slobodi.

PRE 11 GODINA SVIREPO JE UBIO SVOJU DEVOJKU! Bivši šampion PUŠTEN na slobodu!

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji paraolimpijac Oskar Pistorijus pušten je na uslovnu slobodu iz južnoafričkog zatvora, gotovo 11 godina otkako je ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.

Pistorijus je u Rivu je više puta pucao kroz vrata kupatila 2013. godine, naglasivši kasnije da je mislio da je u pitanju provalnik. Međutim, na kraju je osuđen za ubistvo 2015. godine nakon što je žalbeni sud poništio raniju presudu za ubistvo.

Oskar, koji je danas 37-godišnjak, živeće pod strogim uslovima do isteka kazne 2029. godine. Prema južnoafričkom zakonu, svi prestupnici imaju pravo na uslovni otpust pošto odsluže polovinu ukupne kazne, koja je za Pistorijusa konačno određena 2017. na 13 godina i pet meseci.

 

 

Majka ubijene Rive, June Stenkamp, oglasila se povodom ovakve odluke:

- Uvek smo znali da je uslovni otpust deo južnoafričkog pravnog sistema i uvek smo govorili da zakon mora da ide svojim tokom. Uslovi koje nameće odbor za uslovni otpust, koji uključuje kurseve za upravljanje besom i programe o rodno zasnovanom nasilju, šalju jasnu poruku da se rodno zasnovano nasilje shvata ozbiljno - rekla je Rive i dodala:

- Da li je bilo pravde za Rivu? Da li je Oskar odslužio dovoljno vremena? Nikada ne može biti pravde ako se vaša voljena osoba nikada ne vrati, a nijedan odsluženi period neće vratiti Rivu. Mi, koji ostajemo, izdržavamo doživotnu kaznu - istakla je majka ubijene devojke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading