REKREACIJA I PREVENCIJA BOLESTI: Fizička aktivnost je namenjena SVIMA!

Autor:

Sport

29.12.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zdravom telu, zdrav duh.

REKREACIJA I PREVENCIJA BOLESTI: Fizička aktivnost je namenjena SVIMA!

Foto: privatna arhiva

Brz tempo života mnogima ne dozvoljava da posvete vreme fizičkim aktivnostima, što dovodi do raznih bolesti.

Postoji uvreženo mišljenje da je teretana samo sportiste u naponu snage, a ukoliko se radi pod nadzorom stručnog lica, ograničenje godinama ne postoji.

Često je pitanje da li tinejdžeri smeju da dižu tegove,a odgovor smo potražili od Aleksandra Miloševića, sertifikovanog fitnes trenera koji radi sa klijentima svih uzrasta.

- Za decu koja se i dalje razvijaju nije propručljivo dizanje velikih težina, kao ni vežbe koje previše opterećuju zglobove i mišiće. Ipak, posebno onima u razvoju preporučena je fizička aktivnost, a kada je zima i hladno vreme, nije je moguće ostvariti na otvorenom. Postoji niz vežbi i kružnih treninga, pa i treninga snage, koje je moguće realziovati u teretani, ali samo i isključivo uz konstantan nadzor stručnog lica i po posebno napisanom progamu - rekao je Milošević, pa nastavio:

Republika

Foto: privatna arhiva

Teretana

 

- Brojni su razlozi zašto klijenti dolaze, a programi su uvek prilagođeni cilju koji žele da postignu. Imamo specijalne treninge za one koji žele da izgube kilažu, a treninzi su različiti od nivoa fizičke spreme. Funkcionalan trening popravlja tonus mišića, a odlična je prevencija modernih bolesti. Ograničenje godinama ne postoji, dobrodošli su svi od 12 do 120 godina, ali opet ponavljam isključivo uz nadzor trenera i po programu koji im je napisan - rekao je Aleksandar Milošević, trener u "Flamingo" teretani.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading