SPORT KOJI DOBIJA SVE VIŠE NA POPULARNOSTI! Vežbajte aikido i osvojite zvanje MAJSTORA!

Autor:

Sport

26.12.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borilačka veština aikido sve više skreće pažnju među najmlađim polaznicima.

SPORT KOJI DOBIJA SVE VIŠE NA POPULARNOSTI! Vežbajte aikido i osvojite zvanje MAJSTORA!

Foto: Privatna arhiva

Aikido klub "Giri" postoji od septembra 2012. godine. Glavni treneri su Miloš Jovanović i Danijela Klokočinac-Jovanović.

Miloš je profesor fizičkog vaspitanja i sporta i majstor borilačkih veština aikido Aikikai 2. DAN, realni aikido 2. DAN i đuđucu 5. DAN.

Danijela vrši dužnost operativca Srpske aikido federacije i majstor aikidoa 1. DAN.

- Već 11 godina obučavamo, mahom decu i mlade, borilačkim veštinama u salama u Zemun Polju, Batajnici i Novoj Pazovi. Kroz naš kolektiv je prošlo više od 1.000 članova, a trenutno u salama trenira oko 100 takmičara - rekao je Miloš Jovanović.

Foto: Privatna arhiva

detalj sa treninga ekipe "Giri"

AK "Giri" je učestvovao na brojnim nacionalnim i međunarodnim seminarima na kojima su instruktori ove ekipe bili i predavači. Tokom letnjeg raspusta klub organizuje letnje aikido kampove na kojima deca treniraju, druže se i uživaju u prirodi.

- Aikido je veština samoodbrane. Ne postoje takmičenja, ali postoje polaganja za pojaseve i druženja kroz radionice i seminare. Cilj nije pobediti protivnika, već unaprediti sebe i kvalitet života, kao i steći određeni nivo samopouzdanja u konfliktnim situacijama - dodao je Jovanović.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Aikido je nastao u Japanu u prvoj polovini 20. veka. Njegog osnivač je Morihei Uešiba, a ova oblast izučava odbranu od hvatova, udaraca rukama i nogama, kao i odbranu od noža, štapa i japanskog mača (katane).

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading