Demonstracija realnog aikidoa u Beogradu naišla na oduševljenje publike!

Autor:

Sport

26.09.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć je u prostorijama ustanove Voždovački Centar „Šumice“ održana demonstracija realnog aikidoa koja je zajednički organizovana od strane Ambasade Republike Azerbejdžan i Internacionalne Realni Aikido Federacije u Beogradu.

Demonstracija realnog aikidoa u Beogradu naišla na oduševljenje publike!

Foto: Privatna arhiva

Svoje veštine u oblasti aikidoa prisutnima su predstavile sportske delegacije iz Azerbejdžana, Kazahstana i Beograda.

Pomenuta demonstracija ovog sporta, koji je danas popularan kako među mlađom, tako i starijom populacijom, održana je u čast stogodišnjice Hejdara Alijeva, nacionalnog lidera Republike Azerbejdžan koji je tokom svoje političke karijere ulagao značajna novčana sredstva u razvoj sporta i edukacije mladih.

Tim povodom, prisutnima se obratio gospodin Igor Petrović, osnivač i predsednik Internacionalne Realni Aikido Federacije koji je rekao da je realni aikido sport koji je namenjen svima, kako starijima, tako i deci, te za za njih postoje i posebno osmišljeni programi kroz koje, uz igru usvajaju osnove ovog sporta.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Kada je reč o saradnji tri zemlje, Petrović je istakao:

- Saradnja između naše zemlje, Kazahstana i Azerbejdžana je odlična. Svake godine redovno odlazim u obe zemlje i držim seminare, a posebno me raduju ta naša okupljanja iz razloga što svi možemo da naučimo mnogo i postanemo još bolji“ i dodao da pored Kazahstana i Azerbejdžana drži seminare u zemljama širom sveta, te da je veoma ponosan što realni aikido i danas ima takvu popularnost.

Događaju su prisustvovali ambasadori Azerbejdžana i Kazahstana u Srbiji, Kamil Hasijev i Madi Atamkulov.

Foto: Privatna arhiva

 

Na održanoj demonstraciji aikidoa zemlje su sa svojim timovima predstavili Igor Petrović, osnivač i predsednik Internacionalne Realni Aikido Federacije, Fariz Abdulajev, potpredsednik Internacionalne Realni Aikido Federacije, predsednik Kavkaske Realni Aikido Federacije i sportskog kluba Azerbejdžana „Realni aikido“ i Zahareno Artem, glavni trener „Real Aikido“ asocijacije Republike Kazahstan. Publiku je posebno oduševila prezentacija realnog aikida najmlađih članova timova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading