TRENER ZVEZDE MERIDIANBET PODVUKAO CRTU! Ivanović o pojačanjima, ciljevima, Švedu... Evo šta su PRIORITETI!

Autor:

Sport

26.09.2023

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda Meridianbet je održala medija dan, na kome su predstavljeni novi dresovi.

TRENER ZVEZDE MERIDIANBET PODVUKAO CRTU! Ivanović o pojačanjima, ciljevima, Švedu... Evo šta su PRIORITETI!

Foto: KK Crvena zvezda Meridianbet

Tokom promocije retro dresova iz 1974. godine, na medija danu, prisutnima se obratio i trener Crvene zvezde Meridianbet, Duško Ivanović.

Iskusni stručnjak govorio je o utiscima novog igračkog kadra, dosadašnjem delu priprema. kao i novoj selekciji koja je napravljena.

- Imali smo jednu predsezonu, malo u nekompletnom sastavu, jer smo imali igrače koji su bili na Svetskom prvenstvu, ali mislim da smo uspešno odradili te pripreme i najviše zahvaljujući tome što smo imali kratke pripreme u Staroj Pazovi, gde smo imali izvanredne uslove, mogli smo da se fizički dobro spremimo i postavimo ove naše neke sisteme u odbrani i napadu. Sve ove prijateljske utakmice što smo imali, mislim da su igrači novi koji su došli pokazali da imaju taj kvalitet što smo mislili da imaju. Samo je pitanje vremena da se uklopimo. Za sad, treba nam vremena da svi ti igrači, a ima ih dosta, našli svoje pravo mesto, međutim, dosta sam zadovoljan s ovim što smo uradili - rekao je Ivanović.

Republika

Foto: Starsport

 

Osvrnuo se i na dolazak novajlija. U prethodnom periodu, na Mali Kalemegdan su stigli: Jago dos Santos Mateus (Ulm), Marko Simonović (Čikago Buls), Miloš Teodosić (Virtus), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Adam Hanga (Real Madrid), Rokas Gedraitis (Baskonija), Džoel Bolomboj (Olimpijakos), Majk Tobi (Barselona), povratnik Dejan Davidovac (CSKA Moskva).

- To jeste jedan mali problem. Kada smo počeli pripreme, onda smo došli do jedne određene tačke gde smo imali sasvim zadovoljavajuću formu. Onda čim dođe novi igrač, gubimo ritam i uklapanje, ali dobro, šta je tu je. Mislim da imamo još tri-četiri dana do početka i nadam se da ćemo biti spremni.

Otkrio je Ivanović glavne ciljeve crveno-belih u novoj sezoni:

- Ja sam u velikom klubu koji se zove Crvena zvezda Meridianbet i tu su ciljevi uvek najveći, ali ja bih da idemo od utakmice do utakmicu, pa ćemo da vidimo koji su ciljevi. Primarni je da dobijemo prvu utakmicu.

Da li je ovaj broj igrača dovoljan da ekipa izgura celu sezonu?

- Mislim da smo potpisali dobre igrače, ali skup dobrih igrača ne znači dobar tim. Treba da napravimo dobar tim. Imamo 10 novih igrača, to je potpuno novi tim, imamo i od prošle godine igrača, ono što nam najviše treba je vreme, ali ga nemamo i nećemo ga tražiti. Bićemo spremni za početak.

Foto: Starsport

 

Zbog sitnih povreda, van stroja su bili Teodosić i Bjelica:

- Sve to ide svojim tokom, to je sastavni deo sporta, a naročito priprema, te neke male povrede koje poremete igrače i tim.

Veliki broj organizatora igre ima Zvezda Meridianbet na raspolaganju, Ivanović ne krije zadovojstvo tim aspektom:

- Istina je da ove godine imamo napadački bolji tim, talentovan tim. Međutim, da bismo nešto ostvarili, mora da bude povezano s dobrom odbranom, a to će biti najveći zadatak i neće biti problem. Moramo na tome da radimo, jer to je put do uspeha.

Pominjao se i dolazak Alekseja Šveda...

- Rekao sam i pre, svi bi da dođu. Sad kad bih objašnjavao za svakog, za nekog je bila šansa da dođe, za nekog nije, najbitnije su ovi igrači što su ovde - istakao je Duško Ivanović, trener Crvene zvezde Meridianbet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading