SVI NA LED: Klizanje se brzo uči, ko je blesav da sedi kući

Autor:

Sport

21.12.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđani i ove zime mogu da uživaju na klizaljkama na više lokacija u više gradskih opština.

SVI NA LED: Klizanje se brzo uči, ko je blesav da sedi kući

Foto: Tanjug

Dolaskom hladnog vremena većina ljudi koji se rekreativno bave sportom se okrenula izazovima u zatvorenom poput malog fudbala, košarke, rukometa, odbojke, tenisa... Međutim, jedan broj Beograđana jedva čeka da zahladni, pa da mogu da se prepuste čarima klizanja na ledu.

Istina, Ledena dvorana Pionir je uvek dobra opcija, i tamo je tradicionalno klizališna sezona otvorena početkom oktobra. Klizanje u Pioniru moguće je četvrtkom i petkom uveče (20.00-21.30), odnosno subotom i nedeljom (11.00-12.30; 14.00-15.30; 20.00-21.30). Cene pojedinačnih ulaznica su 500 dinara, porodična je 700 dinara (jedan roditelj i jedno dete do 12 godina, a porodična roditelji i deca do 12 godina 900 dinara. Mesečna karta je 8.500 dinara, a sezonska 18.000 dinara.

Republika

Foto: www.tasmajdan.rs/

Ledena dvorana Pionir

Međutim, u ovom periodu godine otvaraju se i brojne druge mogućnosti, a ostala manja ili veća klizališta u Beogradu radiće do februara ili čak marta 2024. godine. Tako je nedavno otvoreno klizalište u Surčinu u dvorištu OŠ "22. oktobar" na kome će svi koji žele moći besplatno da uživaju u ovom sportu tokom hladnih dana. Škola sinhronog klizanja za učenike nižih razreda svih surčinskih osnovnih škola radi od 9.00 do 17.00 gde sa decom rade profesionalni treneri iz kluba Figures. Posle 17.00, pored slobodnog ulaza na klizalište, ni iznajmljivanje klizaljki se neće naplaćivati.

U Mladenovcu je 11. decembra otvoreno prvo javno klizalište na otvorenom ispred Sportskog centra "Ljubomir Ivanović Gedža". Opština je obezbedila besplatne časove klizanja za osnovce u toj opštini, svakog dana od 8.00 do 15.00, a klizanje će biti omogućeno u naredna dva meseca. I ove sezone dodatni sadržaj na klizalištu biće popularni automobili na ledu. Klizalište je otvoreno od 9.00 do 15.00 za besplatnu školu klizanja, od 17.00 do 22.00 radnim danima i vikendom od 10.00 do 22.00 za sve građane.

Prema najavama, uskoro će biti otvoreno i klizalište na Adi Ciganliji. Takođe, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda tokom zimskog raspusta, školarcima će biti omogućeno besplatno korišćenje ledene površine, uz đačku knjižicu.

Klizališta će biti i u Sportskom centru Olimp-Zvezdara, kao i na platou ispred tržnog centra Ušće do 31. januara. Klizalište ispred TC BEO Shopping Center otvoreno je od 15. decembra. Klizalište "Ledeno carstvo" kod TC Galerija Belgrade, površine od oko 860 kvadratnih metara, podeljeno je u dva dela za iskusne klizače i za početnike. Takođe, otvoreno je klizalište kod SC Pingvin na Novom Beogradu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading