IVANA JE UMALO PRESTALA DA SE BAVI ATLETIKOM?! ŠOKANTNI detalji o karijeri Španovićeve!

Autor:

Sport

23.12.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je blizu.

IVANA JE UMALO PRESTALA DA SE BAVI ATLETIKOM?! ŠOKANTNI detalji o karijeri Španovićeve!

Foto: Printscreen/Youtube/Atlex - Serbian Athletics

Ivana Španović se ovih dana nalazi u žiži javnosti zbog stvari koje nisu preterano vezane za sport, ali da li ste znali da je umalo bila primorana da prestane da se bavi atletikom?

Naime, sada već davne 2005, tada mlada Španovićeva, posle osam godina rada sa svojim prvim trenerom Janijem Hajduom (78), trebalo je da pređe iz AK Proleter u AK Vojvodina, a onda je zapelo oko obeštećenja.

- Bilo je to 2005, kada je imala 15 godina. Najavio sam da odlazim u penziju jer sam imao 60 godina života i 42 godine staža, ali tadašnji upravni odbor AK Proleter je imao druge planove i hteli su da me otpuste. Ivana je tada upisala srednju školu u Zrenjaninu, ali kada je videla da ne žele da me zadrže, ona je rešila da pređe u Vojvodinu. Za taj transfer atletičara saveznog ranga trebalo je da se plati obeštećenje, za nju 3.000 evra. Zateglo se, klub nije popuštao i to je potrajalo. Na kraju se ipak dozvolilo da ja radim amaterski, a da se za nju skrpe pare i Ivana je prešla u Vojvodinu, rekao je Jani Hajdu.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Jani Hajdu

Istakao je koliko je bilo teško trenirati u doba kada su morali to da rade na ulici.

- Da, bili smo prognani dok Vojvodina nije uplatila obeštećenje. Zabranili su nam da treniramo na stadionu u Zrenjaninu. Zato smo radili u obližnjem parku, ali i jednosmernoj Njegoševoj ulici, u blizini stadiona, dugoj 200 metara. Imali smo tu blagu nizbrdicu i uzbrdicu za zaustavljanje, krivinu, više nam nije trebalo da treniramo ubrzanja i snagu. I sada mi se vraćaju te gorke uspomene. Ivana je AK Proleteru donela ekipno zlato, pored Zvezde i Partizana, a zabranili su joj da trenira na stadionu, rekao je prvi trener Španovićeve.

Hajdu je jedan od najzaslužnijih ljudi za blistavu karijeru atletičarke. Ivana Španović je osvojila čak 15 odličja za Srbiju na velikim takmičenjima, a poslednju zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading