SVEČANOST SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA: Dodeljene TRADICIONALNE NAGRADE! (GALERIJA)

Autor:

Sport

22.12.2023

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalnom godišnjom svečanošću, Sportski savez Beograda je u prisustvu velikog broja zvanica iz sportskog i javnog života zaokružio uspešnu godinu i uručio priznanja za postignute sportske rezultate i sportski doprinos u 2023. godini.

SVEČANOST SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA: Dodeljene TRADICIONALNE NAGRADE! (GALERIJA)

Foto: SSAB

Za najboljeg sportistu proglašen je rvač Stevan Mićić, za najbolju sportistkinju tekvondistkinja Aleksandra Perišić, koja je naša nada za medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.


Najuspešnija parasportistkinja je Tijana Stamenović, vicešampionka Evrope u parakarateu. Najbolji sportski klubovi u 2023. su vaterpolo klub „Novi Beograd" i Omladinski džudo klub Beograd.

Nagradu u ime Vaterpolo kluba Novi Beograd, primio je njihov funkcioner Slavko Gak.


Dodeljena su i priznanja za najbolje mlade sportiste do 20 godina a to su vaterpolisti Vasilije Martinović i tekvondistkinji Eli Marić.

Nagradu za životno delo posthumno je dobio Dušan Duda Ivković, velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke. Sinu Dude Ivkovića, Petru, nagradu je uručio dr Dane Korica, atletska legenda i član UO SSAB.


Svečanost je nakon intoniranja himne Republike Srbije otvorio podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu, Nikola Rajačić koji je pozdravio prisutne i osvrnuo se na istaknute sportske rezulatte i doprinose Grada Beograda u razvoju sporta u godini za nama.

Generalni sekretar Nebojša Jevremović je istakao da su 2023.godinu obeležili brojni sportski događaji, nove titule, uspesi i medalje, kada je grad Beograd bio pokrovitelj  velikih sportskih takmičenja i manifestacija od značaja za grad Beograd kao i i takmičenja Trofeja Beograda.

Kratkim filmom o beogradskim sajmovima sporta podsetili smo se ovog značajnog projekta za Grad Beograda za promociju rada sportskih klubova na opštinama i podsticanje dece školskog uzrasta da se bave sportom. Jevremović je pohvalio sjajno partnerstvo sa grupacijom Integral tehnik, koja stoji iz tehničkog dela Sajmova sporta na svih 17 beogradskih opština.


Dodeljeno je i posebno priznanja za doprinos u sportskom novinarstvu, voditeljki Jovani Nerić.


Svečanost je u uveličao hor „Braća Baruh" pod vođstvom Stefana Zekića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading