IVANA SANJA KAO NOVAK: Evo šta žele naša najbolja atletičarka i najbolji teniser sveta od Deda Mraza u 2024.

Autor:

Sport

05.12.2023

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oboje imaju samo jednu neostarenu želju i sledeće godine će juriti poslednji voz.

IVANA SANJA KAO NOVAK: Evo šta žele naša najbolja atletičarka i najbolji teniser sveta od Deda Mraza u 2024.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/AP

Šta spaja Ivanu Vuletu i Novaka Đokovića? Oboje su najbolji u svom sportu, oboje su osvojili planetu više puta braneći boje Srbije, ali i oboje dele isti san. Naime, naša najbolja atletičarka je u skoku udalj osvojila sve što se osvojiti može, izuzev jedne medalje, a nju nema ni najbolji teniser sveta - zlato na Olimpijskim igrama.

Ivana je zlato i dve bronze na Svetskim prvenstvima na otvorenom, dva zlata i po srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima u dvorani, kao i dva zlata i srebro na EP na stadionu i tri zlata i bronzu na Ep u hali. Međutim, na Olimpijskim igrama ima samo bronzu iz Rija de Žaneira 2016. pa je već sada najavila da će u Parizu 2024. napasti najsjajnije odličje. Vrlo je moguće da će to biti Ivanin poslednji skok u karijeri, o čemu je već govorila.

Foto: Starsport

Ivana Vuleta

- Jedino zlato koje mi nedostaje je sa OI. Igre su jedini i najveći fokus u 2024. Radujem se celoj godini, pripremama i svemu što predstoji. Najvažnije je uvek bilo i ostaće, da budem zdrava. Sve ostalo što je do nas, znamo. Zdravlje mi je uvek bilo prioritet i ceo život sam posvetila sportu i atletici, ali jurišanje na još jednu medalju, još jedan uspeh, bila bi prevelika žrtva, jer želim da budem zdrava i posle karijere, da mogu normalno da se krećem, imala sam sreće da sam samo jednu težu povredu imala tokom karijere. Razmišljam o ovom periodu, da budem zdrava, nemam poteškoća na treningu i na samom takmičenju. Ostaje pitanje ako bih i ostala šta mogu da jurim i posle OI, to će biti moje pete, jedino me zanima zlatna medalja, jer ako se to desi, onda sam ispisala istoriju - rekla je Vuleta.

Ove njene reči su zvučale kao da slušamo Novaka Đoković. Najbolji teniser sveta je osvojio rekordna 24 grend slema od toga svaki bar po dva puta po čemu je jedinstven, rekordnih 40. mastera, sedam titula na Završnim mastersima, Dejvis kup sa Srbijom 2010, ukupno 98 titula. Međutim, jedna mu nedostaje, zlato sa Olimpijskih igara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Na svojim prvim Igrama 2008. u Pekingu Nole je osvojio bronzu, u Londonu 2012. bio je četvrti, u Riju 2016. je ispao u prvom kolu od Huana Martina del Potra, dok je u Tokiju 2020 (OI odrane 2021) opet bio četvrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading