ŽREB JE REKAO SVOJE: Osam klubova kreće u borbu za trofej - i sastav iz Banjaluke učestvuje u šampionatu Srbije!

Autor:

Sport

02.11.2023

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro će i klubovi u Srbiji ukrstiti rukavice.

ŽREB JE REKAO SVOJE: Osam klubova kreće u borbu za trofej - i sastav iz Banjaluke učestvuje u šampionatu Srbije!

Foto: BSS

Žreb za Boksersku ligu Srbije u sezoni 2023/2024 održan je danas u prostorijama "Arena Channels Group" u Beogradu.

Parove su izvukli generalni direktor "Arene" Nebojša Žugić i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Ovogodišnja Bokserska liga Srbije broji osam klubova: BK Vitez iz Niša, Naisus, Loznica, Rokica, Radnički Beograd, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banjaluke.

Prvo kolo na programu je 19. novembra, a sastaju se: BK Novi Pazar - Naisus (Niš), BK Loznica - Radnički Beograd, BK Vitez (Niš) - Rokica (Loznica), BK Sombor - BK Slavija Banjaluka.

- Zadovoljan sam onim što imamo da predstavimo, samom ligom i kvalitetom klubova. Inače, veliki sam fan boksa i volim da ga gledam. Sigurno će ova liga biti atraktivna, atraktivnija nego prošla, naravno, i to je ono što me raduje. Nadam se da će i gledanost biti veća nego ranije i sve činimo da što više ispormovišemo ovu plemenitu borilačku veštinu. Prenosi će biti još kvalitetniji i još bolji - istakao je Nebojša Žugić.

Foto: Arena Sport

Nebojša Žugić

 

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin prvo je govorio o boskerima Slavije iz Banjaluke.

- Na osnovu sporazuma koje imaju Srbija i Republika Srpska, a to su sporazumi o specijalnim i paralelnim vezama dve vlade, mi smo kao dva saveza, Bokserski savez Srbije i Bokserski savez Republike Srpske potpisali sporazum prošle godine kako bi klubovi Republike Srpske mogli da učestvuju u takmičenjima u Srbiji, a istovremeno kako bi se takmičenja Srbije mogla održavati na prostorima Republike Srpske - izjavio je Borovčanin.

Dodao je da će se Liga prvo igrati dvokružno, a da će se zatim najbolje četiri ekipe boriti u plej-ofu na dva dobijena meča.

Foto: BSS

Nenad Borovčanin

 

Takmičenja će se odvijati u sedam kategorija: Pero, poluvelter, velter, polusrednja, srednja poluteška, teška.

- Boks u Srbiji, možemo slobodno reći, počeo je da liči na ono što je nekada bio. Definitivno vidimo efekte ulaganja u boks. Vidimo ogromnu pomoć države i podršku, pre svih, našeg predsednika Aleksandra Vučića, a zatim i marljivi rad Saveza. Želeo bih da čestitam i Neši na onome što radi za srpski boks, svim ljudima koji u tome učestvuju. Došli smo do toga da je, ne samo po gledanosti i rejtinzima koje pratimo, ne samo po uspesima koji se nižu i koје imamo, očekivanje medalje za Srbiju, na svakom takmičenju, postalo i više nego izvesno - konstatovao je Borovčanin.

Boks je prvi sport koji se priključio projektu „Open Balkan", a u subotu se u Šapcu održava „Zlatna čivija".

- U Šapcu imamo „Zlatnu čiviju", treće kolo „Open Balkan". Preko 100 boksera iz regiona se prijavilo i to je za veliku pohvalu. Ono što predstavlja veliki projekat je naredne godine Evropsko prvenstvo u boksu za muškarce i žene koji će ponovo biti nešto kao kad smo pravili svetsko prvenstvo. To je period kada ćemo moći da obećamo da ćemo otvoriti nacionalni trening centar za boks - zaključio je Borovčanin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading