SRBIJO, BUDI PONOSNA: Angelina Topić najbolja mlada atletičarka Evrope!

Autor:

Sport

21.10.2023

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpkinja u svojoj konkurenciji dominira u skoku uvis.

SRBIJO, BUDI PONOSNA: Angelina Topić najbolja mlada atletičarka Evrope!

Foto: Starsport

Angelina Topić

Uspeh za ponos našeg sporta! Srpska atletičarka Angelina Topić (18) proglašena je za najbolju mladu atletičarku Evrope za 2023. godinu!

Topićeva, koja se takmiči u skoku uvis, čitave sezone beležila je fantastične rezultate. Prvo je postala juniorska šampionka Evrope, potom osvojila je bronzu u Dijamantskoj ligi, a potom je na Svetskom prvenstvu za seniore bila sedma. Na EP u dvorani zauzela je četvrto mesto, a laskavo priznanje "Zvezda u usponu" takođe joj je uručeno u Litvaniji.

Angelinine konkurentkinje bile su: Rasidat Adeleke, Agate Kaune, Olivija Girt, Larisa Japićino, Jana Koščak, Silja Kosonen, Nina Čioma Endubisi, Alida van Dalen i Odri Vero.

Nagrada koja je ustanovljena 2007. samo je jednom pripala srpskom atletičaru.

To je bilo, 2013. godine kada je Emir Bekrić napravio jedno od najvećih svetskih čuda u trkačkim disciplinama i sa 22 godine, skroz neočekivano, došao do bronzane medalje na 400 metara prepone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading