BOKS UJEDINIO BALKAN

Autor:

Sport

08.10.2023

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ujedinjujuća snaga sporta u svetu služi kao posebna i vitalna povezujuća nit koja ujedinjuje pojedince širom i unutar društava u svetu koji je često podeljen. Boks je ujedinio Balkan, plemenita veština pokazuje i dokazuje razlog zbog kojeg nosi ovaj epitet.

BOKS UJEDINIO BALKAN

Foto: BSS

Misija boksa na Balkanu kroz takmičenje Open Balkan kup ima za cilj stvaranje zajedničke budućnosti u podeljenom svetu i predstavlja poziv na akciju za celo čovečanstvo, poziv na ujedinjenje i dobrobit svakom pojedincu. Stadioni, hale, trgovi i plemenita veština su među najmoćnijim mestima gde možemo da se okupimo kao pojedinci, bez obzira na poreklo ili uverenja i podržimo naše omiljene timove i igrače.

Regionalna inicijativa "Otvoreni Balkan" koju su pokrenuli i formirali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i njegove kolege, lideri Severne Makedonije i Albanije dobija svoju realizaciju u punom smislu kroz sport, odnosno boks i takmičenje Open Balkan kup. Nakon prvog kola ovog takičenja koje je održano u Smederevu, usledili su mečevi, njih 49 u raznim težinskim kategorijama i uzrastima u makedonskom mestu Kumanovo u prepunoj hali "Peko Nakov".

Republika

Foto: BSS

Nenad Borovčanin

 

- Sport, boks rađa u nama čitav spektar emocija. U trenutku kada je svet slomljena tačka, ipak postoje svetkle tačke koje opominju da sve nije tako crno i da postoji  drugi put kojim se može i treba koračati. Pojedinci se okupljaju kao saigrači i gledaoci na terenima u komšiluku i na prepunim stadionima, ostavljajući svoje razlike po strani u korist svojih timova. Open Balkan kup je upravo ovakvog koncepta i poruke, pokazuje i objašnjava veličanstvenost sporta i njegovo džentlmenstvo. Boks je oslobodio pojedince od stigme diskriminacije koja je prožimala kulture usred rasnih barijera, boks je sport koji je snažno podržao ideju regionalne inicijative "Otvoreni Balkan" i kroz turnire i takmičenja. Kao rezultat toga otvoriće se prilike za učenje o vrednostima, društvenim normama i drugim aspektima drugih kultura i zemalja, povećaće se protok informacija, pružiće se dodatna šansa zemljama da komuniciraju i stvaraju veze. Boks neguje pozitivne karakterne osobine koje podižu samopoštovanje, posebno kod mladih, ima moć da umanji ozbiljnost društvenih problema i reši neke od njih – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Svi mečevi Open Balkan kupa prenose se uživo na TV Arena Fight. Naredno 3. kolo Open Balkan kupa biće održano u Šapcu, nakon toga slede mečevi u Tirani (Albanija).

Od gradonačelnika Kumanova Maksima Dimitrijevskog predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin dobio je specijalnu plaketu zahvalnosti Grada Kumanova. Statue zlatne rukavice Borovčanin je uručio gradonačelniku Dimitrijevskom, kao i predstavnicima boks federacija Makedonije i Albanije.

Bodovna tabela klubova nakon drugog kola Open Balkan kupa:

Tirana 17 poena, Sombor 16, Kruševac 037 (14 poena), Profesionalac 13, Novi Pazar 12, Obilić TRB 11, Vitez 10, Pelisterski junak 9, Dimke 8, Filić 8, Aleksko Ognanovski 7, Studenti 7, Vukovi sa Drine 7, Voždovac 6, Budva 5, Despot 5, Smederevac 4,  Konstantin 4, Manča 4, Šajkaši 4, Srbija 4, Sindi 4, Bargalja 4, Roosters 3, Varvarin 3, Pinki 3, Legionar 3, Pink Panter 3, Arena 3, Radan 3, Čair 3, Ilinden 3, Vojvodina 3, Shkupi 2, Loznica 2, Naissus 2, Fajt klub 1402 2, Goša 2, Boxing planet 1, Lukač 1, Hasan Dudić 1, Fam Demirov 1, AS 1, Nokaut 1, Marteta tim 1, Kumanovo 1, Antonet 0, Čačak -1. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading