ŠOKANTNE TVRDNJE MARLONA VERE: Puno boraca uzima steroide jer je lako prevariti USADA-u, evo što vam treba!

Autor:

Sport

28.09.2023

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intrigantne tvrdnje ekvadorskog borca Marlona Vere o upotrebi anaboličkih steroida u UFC-u

ŠOKANTNE TVRDNJE MARLONA VERE: Puno boraca uzima steroide jer je lako prevariti USADA-u, evo što vam treba!

Foto: Shutterostk

"Svi su na steroidima."

Ova kontroverzna izjava potekla je od Nejta Diaza, borca u UFC-ovoj bantam kategoriji, kada je odgovorio na pitanje novinara o svom iznenađenju povodom pada Džonsa na doping testu. Iako se čini da je Diazova izjava preuveličana, što spada pod retoričku figuru poznatu kao hiperbola, svaki put kada se pojavi vest o borcu koji koristi nedozvoljene supstance, ove reči postaju proročanske. Diazove tvrdnje ponovo su se nametnule nakon izjave Marlona Vere,  UFC borca, koji se osvrnuo na upotrebu anaboličkih steroida u UFC-u i načine na koje borci uspešno izbegavaju testiranje na doping.

Vera tvrdi da bi "pre umro nego varao", ali je istovremeno objasnio koliko je jednostavno izbeći testiranje na nedozvoljene supstance.

"Puno boraca uzima steroide jer je toliko lako prevariti USADA-u", izjavio je Vera gostujući u podcastu Bredlija Martina.

"Potrebno vam je otprilike 20 hiljada dolara. Kontaktirate dobrog lekara i eto! Dobar lekar će vam obezbediti dobre proizvode i reći vam kako da se očistite."

Borac koji trenutno zauzima šestu poziciju u UFC-ovoj bantam kategoriji dalje je problematizovao vremenske okvire u kojima predstavnici USADA-e dolaze da testiraju borce.

"USADA dolazi samo između 6 ujutro i 6 popodne. Voleo bih da dođu i kucaju na vrata u 4 ujutro ili u 22 sata - potpuno nasumično. Mogu reći da idem da lovim u planinama u Ekvadoru, a u međuvremenu da koristim EPO (eritropoetin) i ostale stvari. Dok se vratim, u meni neće biti ničega", zaključio je Vera.

Ove tvrdnje Marlona Vere bacaju svetlo na problem dopinga u svetu MMA i postavljaju ozbiljna pitanja o efikasnosti anti-doping kontrole u UFC-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading