EVROPSKO PRVENSTVO 2030. U BEOGRADU: Nacionalni stadion kao glavni adut

Autor:

Sport

27.09.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš savez planira da podnese kandidaturu.

EVROPSKO PRVENSTVO 2030. U BEOGRADU: Nacionalni stadion kao glavni adut

Foto: Starsport

Evropsko prvenstvo u atletici moglo bi da se 2030. godine održi u Beogradu. Srpski atletski savez planira da podnese kandidaturu, a kako je saopšteno, optimizam je prisutan jer je iza nas najuspešnija atletska sezona u 75 godina srpske atletike.

- Na protekloj sednici, Stručni savet Srpskog atletskog saveta doneo je zaključak da je 2023. godina protekla najuspešnije od svih sezona u 75-godišnjoj istoriji postojanja Atletskog saveza i podržava ideju predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića da se u narednim godinama izgradi nacionalni atletski stadion na teritoriji Beograda, a takođe i da Srpski atletski savez podnese kandidaturu za Evropsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati 2030. godine upravo na nacionalnom stadionu - stoji u saopštenju.

Republika

Foto: SAS

 

U 2023. osvojen je veliki broj medalja na međunarodnim takmičenjima za sve uzrasne kategorije kroz celu godinu, a na sve uspehe srpske atletike, osvojivši prvu zlatnu medalju sa svetskih prvenstava na otvorenom za Srbiju, Ivana Vuleta stavila je krunu i time zaokružila fantastičan niz. Naime, tokom sezone na zatvorenom i otvorenom, kada se pobroje sve medalje sa internacionalnih takmičenja, Srbija broji čak 44 osvojene. 

Pored osvojenih medalja, Srpski atletski savez je uspešno organizovao i lokalna takmičenja na kojem su atletičari iz Srbije postizali svoje sezonske i lične rekorde, obarali norme i sakupljali bodove. U toku godine održalo se devet predavanja od strane najboljih sportskih stručnjaka iz Srbije, a takođe je realizovano i više predavanja od strane Laurenta Meuwly-a, najboljeg evropskog trenera za duži i kraći sprint, prepone i štafete. SAS je ove godine takođe bio realizator dva projekta u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading