TUGA U SVETU SPORTA! Preminuo legendarni šampion!

Autor:

Sport

27.09.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je član Kuće slavnih u Sent Ogastinu na Floridi.

TUGA U SVETU SPORTA! Preminuo legendarni šampion!

Foto: www.profimedia.rs/ROBERT ZLATOHLÁVEK

Po mnogima jedan od najvećih britanskih golfera svih vremena, ser Majkl Bonalak preminuo je u 88. godini, prenosi tamošnji "San".

Reč je o "ikoni" ovog sporta, koja je po završetku karijere postala je njegov visoki zvaničnik. Preminuo je u gradiću Sent Endruz u Škotskoj.

Rekordnih pet puta bio je šampion Britanskog amaterskog šampionata između 1951. i 1970. godine. Istovremeno, četiri puta je uzeo engleski šampionat u "strouk pleju".

 

 

Treba reći da je dva puta bio vodeći amater na Britiš openu 1968. i 1971. godine. Predstavljao je ovu zemlju na Svetskom amaterskom golf šampionatu, a tri puta je bio kapiten.

Kada je odlučio da završi karijeru, posvetio se Evropskom turu od 1976. do 1982. godine, gde je bio jedan od najvažnijih ljudi.

Pre dve decenije, tačnije 2000. godine, Bonalak je uvršten u Svetsku golf kuću slavnih, koja se nalazi u Sent Ogastinu na Floridi. Dodeljena mu je počasna titula 1971. godine, a proglašen je vitezom tokom 1998. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading